◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro

Austria și Croația au confirmat primele cazuri de infectare cu coronavirus. Un hotel, în carantină

Primele două cazuri de contaminare cu noul coronavirus au fost confirmate marţi în Austria, a anunţat guvernatorului landului Tirol adăugând că unul dintre ele are legături cu ţara vecină, Italia, informează DPA.

 Un hotel şi o locuinţă din Innsbruck legate de primele două cazuri de coronavirus confirmate în Austria au fost plasate în carantină într-un efort de a depista persoane care au intrat în contact cu pacienţii, a declarat o purtătoare de cuvânt a administraţiei din landul Tirol, citat de DPA.

Hotelul este locul de muncă al recepţionerei italiene de 24 de ani care a fost depistată cu noul coronavirus. Locuinţa în care ea a stat cu prietenul ei din Italia venit în vizită a fost şi ea plasată în carantină.

Purtătoarea de cuvânt nu a putut preciza câte persoane au fost forţate să rămână în hotel din cauza faptului că acesta a fost plasat în carantină.

“Nimeni nu poate intra, nici ieşi, aşteptând ca autorităţile să verifice cu cine a intrat în contact”, a afirmat ea.

Autorităţile vor decide asupra paşilor următori după ce vor discuta cu oamenii din cele două locuri, a precizat sursa citată.

Potrivit media austriece, preluate de AFP, hotelul în cauză ar fi Grand Hotel Europa, din centrul Innsbruck, care are 108 camere.

Italianca şi partenerul ei, tot italian, au fost plasaţi în carantină într-un spital din oraş unde au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus, potrivit lui Günther Weiss, director al clinicii universitare de medicină internă de la Innsbruck.

Este vorba despre primele cazuri de coronavirus din ţară.

Amândoi în vârstă de 24 de ani, ei au călătorit vineri cu maşina din Lombardia, de unde sunt originari, către Austria. Lombardia este una dintre regiunile italiene afectate de epidemie.

Ei au contactat serviciile de sănătate după ce au început să aibă febră, a precizat Günther Weiss.

Unul dintre pacienţi vine din regiunea italiană Lombardia, afectată de virus, a declarat guvernatorul Guenther Platter agenţiei austriece de presă APA.

Pacienţii, care prezintă febră uşoară, au fost izolaţi într-o clinică din Innsbruck, conform autorităţilor tiroleze.

Și Croaţia a confirmat marţi primul caz de infecţie cu coronavirus la un pacient care este spitalizat în capitala Zagreb, a declarat premierul Andrej Plenkovic.

″Pacientul se află în clinica pentru boli infecţioase din Zagreb. Este o persoană tânără şi prezintă simptome uşoare. Este izolat, iar starea lui este în prezent bună″⁣, a spus Plenkovic în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministerul Sănătăţii, Vili Beros, a declarat că pacientul s-a aflat în Milano în perioada 19-21 februarie.

Sursa: Agerpres

stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *