◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.04.2024

UE se pregătește pentru potențiale crize viitoare de medicamente

Europa trebuie să fie mai bine pregătită pentru sezonul de toamnă și iarnă care urmează, pentru a evita penuria de medicamente precum cele experimentate în acest an, a avertizat comisarul UE pentru sănătate, Stella Kyriakides. Iarna 2022-2023 a adus probleme deosebite pentru Europa, cu o creștere semnificativă a infecțiilor respiratorii și continuarea cazurilor de COVID-19, provocând o creștere a cererii de antibiotice și analgezice. Această circumstanță trebuie evitată în următorii ani, a declarat Kyriakides europarlamentarilor, în prima reuniune oficială a nou-înființatei subcomisii pentru sănătate a Parlamentului European (SANT).

Comisia Europeană lucrează cu Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) pentru a asigura disponibilitatea antibioticelor cheie pentru anul viitor.

O modalitate de a atenua potențialele deficite ar putea fi prin stocare, împreună cu Autoritatea Europeană de Pregătire și Răspuns în Situații de Urgență (HERA), a spus Kyriakides. HERA, direcție generală a executivului UE, a fost înființată după izbucnirea pandemiei de COVID-19, pentru a preveni și a răspunde rapid la viitoarele urgențe de sănătate.

Potrivit EURACTIV, Kyriakides a punctat faptul că, deși multe probleme de sănătate rămân de competență națională, Comisia colaborează cu diferite autorități naționale și cu industria pentru a avea o modalitate de a aborda această provocare comună: „Trebuie să avem o abordare coordonată între statele membre și să folosim ceea ce am învățat din pandemie. Această inițiativă va avea ca scop asigurarea unui sistem de reglementare a medicamentelor rezistent la criză pe viitor pentru Europa, continuând în același timp să încurajeze inovarea, astfel încât industria farmaceutică să rămână un inovator de clasă mondială”. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *