◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.04.2024

Media Freedom Rapid Response, în misiune
de evaluare a stării presei din România

Media Freedom Rapid Response (MFRR) va efectua o misiune în România, pentru a lua pulsul stării actuale a libertății presei și a jurnalismului independent, relatează article19.org.

Misiunea va consta din două părți: un element inițial de stabilire a faptelor online, care implică întâlniri cu mass-media, jurnaliști și părți interesate ale societății civile, urmată de o vizită în persoană la București, mai târziu în cursul anului, pentru întâlniri cu liderii politici și autoritățile statului.

Elementul inițial al misiunii are loc în săptămâna 22-25 ianuarie și va asculta opinii de la o gamă largă de părți interesate din sectorul mass-media, inclusiv prin presa scrisă, online, radio și televiziune. De asemenea, vor fi întâlniri cu proprietarii de mass-media, reprezentanți ai organismelor de reglementare a mass-media și cu radiodifuzorul public, precum și cu reprezentanți ai platformelor de raportare de investigații și ai mass-media în limbi minoritare.

Constatările și concluziile din această primă etapă vor fi utilizate pentru a elabora un raport care să prezinte principalele provocări cu care se confruntă mass-media și jurnaliştii din România, precum și pentru a pregăti recomandări care pot fi discutate în cadrul vizitei de urmărire.

Temele-cheie vor include siguranța jurnaliștilor, campaniile de calomnie și procesele vexatorii împotriva instituțiilor media și a profesioniștilor mass-media. Alte probleme sistemice care trebuie analizate includ forme de captare media, inclusiv presiunea politică asupra mass-media prin publicitate, presiunile asupra independenței editoriale de către interesele deținute de mass-media și influența puternicei industrii a jocurilor de noroc din țară asupra raportării independente.

Misiunea va fi organizată în comun de Institutul Internațional de Presă (IPI) și Osservatorio Balcani Caucaso Transeuropa (OBC Transeuropa). I se vor alătura ARTICOLUL 19 Europa, Centrul European pentru Libertatea Presei și Mass-media (ECPMF), Federația Europeană a Jurnaliştilor (EFJ) și Free Press Unlimited (FPU). (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *