◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.04.2024

Curs Reuters: „Introducere în jurnalismul digital”

Pe măsură ce platformele media digitale devin mai vibrante și mai populare în fiecare an, jurnalismul este mai important ca niciodată. Acum, redacțiile nu numai că descoperă și raportează știri, dar jurnaliştii cetățeni din întreaga lume, ajutați de tehnologiile digitale în continuă expansiune, sunt capabili să prezinte povești prin intermediul platformelor de social media și a altor forme digitale. Modul în care oamenii consumă știri se transformă cu fiecare an care trece.

Cursul de formare Reuters „Introducere în jurnalismul digital” este un program de instruire, virtual, de două ore, care oferă tehnici din lumea reală pentru publicarea în lumea în continuă schimbare a știrilor digitale. Creat de editorii și jurnaliștii Reuters, programul oferă acces la cunoștințe aprofundate despre colectarea și raportarea știrilor imparțiale.

Module de clasă:

culegerea de știri digitale;

verificare și raportare;

publicarea eficientă pe rețelele sociale;

bunăstare și rezistență.

Începeți certificarea

Mai multe studii jurnalistice influente arată că din ce în ce mai mulți consumatori de știri globale doresc relatări profunde și știri neutre și imparțiale. În 2021, un studiu al Institutului American de Presă a constatat că 67% dintre americani cred că „mai multe fapte ne apropie de adevăr”. În plus, cel mai recent Digital News Report, produs de Institutul Reuters pentru Studiul Jurnalismului, a constatat că mai mult de jumătate din eșantionul său global „s-a declarat îngrijorat de ceea ce este adevărat sau fals pe internet când vine vorba de știri”. Studiul DNR subliniază, de asemenea, că „editorii recunosc din ce în ce mai mult că supraviețuirea pe termen lung va implica probabil o conexiune mai puternică și mai profundă cu publicul online”.

Cursul online al Reuters prezintă participanților cele mai bune practici în jurnalismul digital. Folosind imagini convingătoare și ghiduri practice, cursul oferă informații valoroase în module care abordează culegerea de știri digitale, verificarea și relatarea, publicarea eficientă pe rețelele sociale, sănătatea și rezistența și funcționarea ca mass-media independente într-o lume turbulentă. După finalizarea instruirii de două ore și jumătate, participanții primesc un certificat digital de finalizare. (redacția UZPR)

Un comentariu pentru “Curs Reuters: „Introducere în jurnalismul digital”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *