◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro30.05.2024

PERFORMANȚĂ DE SENZAȚIE! Ovidiu Ionescu este vicecampion european la tenis de masă

Buzoianul Ovidiu Ionescu (29 de ani) a câștigat azi medalia de argint la Europeanul de tenis de masă din Spania, după ce a pierdut în 5 seturi finală cu neamțul Timo Boll, scor 11-6, 7-11, 9-11, 6-11, 6-11.

Ovidiu Ionescu a egalat astfel performanța reușită în 1960 de Radu Negulescu. România obține astfel a treia medalie la masculin din istorie la un European. Andrei Crișan câștigase bronzul în 2012, în timp ce Radu Negulescu cucerea argintul în urmă cu 58 de ani.

Speranțele de medalii ale României la Campionatele Europene de la Alicante erau legate de fete, cele care în ultimii ani au adus distincții care mai de care mai strălucitoare. Băieții au stat mereu în umbra lor. Însă în orașul de pe Coasta Albă, Ovidiu Ionescu a reușit să schimbe pentru câteva zile raportul în tenisul de masă românesc.

Sportivul născut la Buzău acum 29 de ani a avut un European presărat cu victorii impresionante în fața unor jucători cu multe concursuri câștigate. I-a învins pe campionii mondiali Emmanuel Lebesson și Vladimir Samsonov. Sâmbătă, românul și-a asigurat medalia europeană la individual după un meci titanic contra lui Samsonov, iar duminică l-a expediat rapid pe Kristian Karlsson pentru o finală istorică. Doar în 1958 un jucător român se duela pentru cea mai prestigioasă medalie europeană.

Ovidiu Ionescu a dat în ultimul act peste un monument al sportului de care buzoianul s-a apucat la șase ani, după ce tatăl său era exasperat de zgomotul pe care-l făceau copiii lui atunci când jucau ping-pong.

Timo Boll, 37 de ani, avea în palmares înaintea finalei de ieri șase titluri europene la simplu, plus alte șase medalii de aur la CE, fost lider mondial în 2003 și actual număr 4 în ierarhia lumii, după trei jucători din China.

Românul care-l admiră pe Roger Federer a început în forță meciul, uluindu-l pe Boll cu execuțiile sale. A fost 11-6. Pe margine, fostul jucător, actual antrenor Filimon știa că lucrurile nu vor rămâne așa. Germanul avea să se adapteze și să producă un tenis din ce în ce mai rafinat. A câștigat următoarele seturi la 7, la 9, la 6 și la 4 și astfel a devenit pentru a șaptea oară stăpânul Europei.

Ovidiu a rămas cu argintul, a treia medalie a tenisului de masă masculin românesc, după cele cucerite de Radu Negulescu în 1960 și de Adrian Crișan în 2012.

TRASEUL LUI OVIDIU IONESCU LA CE
Turul 1: Ewout Oostwouder (Olanda) 4-1 (6, 6, 6, -3, 9)
Turul 2: Emmanuel Lebesson (Franța) 4-1 (9, 9, 10, -7, 7)
Sferturi de finală: Vladimir Samsonov (Belarus) 4-3 (7, -8, -10, 13, 11, -6, 9)
Semifinale: Kristian Karlsson (Suedia) 4-1 (10, 6, -3, 9, 9)
Finală: Timo Boll (Germania) 1-4 (6, -7, -9, -6, -4)

ROMÂNIA LA CE ÎN 2018
Haltere 26 de medalii (9 de aur, 8 de argint, 9 de bronz)
Canotaj 7 medalii (3 de aur, 2 de argint, 2 bronz)
Lupte 5 medalii (1 de aur, 1 de argint, 3 de bronz)
Kaiac-canoe 2 medalii (1 de aur, 1 medalie de argint)
Gimnastică 2 medalii (1 argint, 1 bronz)
Natație 1 medalie (1 de argint)
Tenis de masă 1 medalie (1 de argint)

gsp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *