◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro30.04.2024

Angajații, mai dispuși ca oricând să demisioneze dacă patronatul nu devine prietenos cu mediul

Potrivit rezultatelor unui studiu recent, tot mai mulți angajați americani sunt dispuși să-și dea demisia dacă patronii nu intervin pentru ecologizarea spațiilor de lucru. Cercetarea Tork Eco Office, realizată de OnePoll în numele companiei de igienă și sănătate Essity, dezvăluie că 58% dintre lucrătorii de birou care au participat la sondaj consideră că locul lor de muncă este foarte neprietenos cu mediul înconjurător, marcat de lipsa coșurilor de gunoi de reciclare, computere care funcționează în mod constant și imprimante care produc hârtie la nesfârșit. De asemenea, mai mult de o treime sunt dezamăgiți de faptul că angajatorii lor nu au implementat sau îmbunătățit practicile ecologice în ultimii doi ani de pandemie.
Cercetarea de piață a evidențiat, de asemenea, că 51% dintre adulți au devenit mai conștienți de mediu în timp ce lucrau de acasă. Când s-au întors la birou, peste patru din 10 spun că au devenit mai conștienți decât oricând de cât de verde este cu adevărat biroul lor, cu 40% afirmând că angajatorii lor nici măcar nu se deranjează să devină mai ecologici. „Ne petrecem atât de mult timp la locul de muncă, așa că este un loc perfect pentru a da un exemplu. A existat o schimbare clară în ultimele 18 luni în atitudinea noastră generală față de cum să fim prietenoși cu mediul – acum oamenii par să ia problema mai în serios decât oricând. Lucrul de acasă a făcut ca oamenii să se gândească mai mult la propriile lor acțiuni față de viitorul planetei și se pare că mulți au presupus că angajatorii lor vor acorda aceeași atenție locului de muncă”, spune un purtător de cuvânt al Essity, într-o declarație.
Poate cea mai relevantă descoperire a sondajului este aceea că 75% dintre cei chestionați doresc să vadă un birou mai prietenos cu mediul. Practic, angajații își iau amprenta de carbon atât de în serios, încât unul din cinci se gândește să-și părăsească locul de muncă dacă nu va vedea măsuri concrete în acest sens. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *