◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.04.2024

Școala de Jurnalism din Missouri lucrează la o metodă mai precisă de analiză a deșerturilor de știri

Un parteneriat de cercetare în curs de desfășurare al Universității din Missouri, SUA, între Școala de Jurnalism și Institutul pentru Știința Datelor și Informatică, a primit un grant de 25.000 de dolari pentru a sprijini o metodă mai precisă de analiză a deșerturilor de știri – comunități care au acces limitat la știrile locale.

Grantul, de la Fundația Inasmuch, sprijină o serie de proiecte centrate pe comunitate în educație, sănătate, jurnalism și multe altele. Sprijinul fundației va oferi proiectului, condus de Damon Kiesow, de la Școala de Jurnalism și Chi-Ren Shyu – directorul institutului – o bază solidă, deoarece urmărește să îmbunătățească analizele la scară largă ale ecosistemului de știri local. „Știrile locale sunt o resursă vitală pentru a rămâne informat și implicat în orice comunitate”, susține David Kurpius, decanul Școlii de Jurnalism din Missouri.

Kiesow și Shyu dezvoltă o abordare diferită a cercetării acestui subiect important, care abordează lacunele din metodologia actuală. Ei intenționează să folosească datele culese din știrile digitale la nivel național pentru a crea un algoritm automat care va identifica zonele de acoperire și deșerturile de știri cu o mai mare acuratețe și eficiență, potrivit missouri.edu. „Există limite atunci când ne bazăm înțelegerea despre deșerturile de știri pe locul în care se află o redacție fizică”, adaugă Kiesow.

În mod tradițional, răspunsul la acest dezavantaj a fost revizuirea manuală a articolelor de la instituțiile de știri ale unei regiuni, pentru a obține o înțelegere precisă a zonelor de acoperire. Acești recenzori trebuie apoi să eticheteze fiecare poveste în funcție de calitatea acoperirii sale pentru o anumită zonă. Deși produce rezultate mai precise, această metodă este laborioasă, costisitoare și practic imposibil de extins la nivel național. Metoda lui Kiesow ia tot „ce este mai bun din ambele lumi”: impactul larg și amploarea unui studiu la nivel național combinate cu detaliile fin reglate ale unei revizuiri manuale. Proiectul se va concentra pe o serie de „nevoi critice de informații”, pentru a evalua cât de bine povestirile acoperă comunitățile cu care se leagă, apoi să compileze acele rezultate într-o bază de date care le va permite cercetătorilor să compare în timp acoperirea între punctele de vânzare.

„Nu ne putem uita doar la New Jersey, de exemplu, dacă vrem să înțelegem imaginea de ansamblu a ceea ce se întâmplă cu jurnalismul, cu proprietatea corporativă, cu startup-urile digitale, cu radio și TV. Trebuie să fim capabili să surprindem conținutul pe care redacțiile îl produc la nivel național și avem nevoie de o modalitate de a clasifica acel jurnalism din punct de vedere algoritmic”, a spus Kiesow.  (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *