◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.04.2024

Cele mai așteptate cărți semnate de jurnaliști în 2023

Cărțile scrise de jurnaliști sunt adevărate evenimente, întrucât este vorba nu doar despre oameni care scriu enorm zilnic, și totuși, iată, pot încă mai mult, ci și creații ale unor oameni foarte bine informați și care sunt obișnuiți să comunice într-un anume fel, mai direct, cu publicul.

„The Teachers”, de Alexandra Robbins. Reporterul de investigație Alexandra Robbins spune poveștile a trei profesori. Potrivit editorului Dutton, există „Penny, o profesoară de matematică din gimnaziu din sud, Miguel, un profesor de educație specială în vestul Statelor Unite, care a luptat pentru elevii săi atât ca educator, cât și ca activist și Rebecca, o profesoară de școală elementară de pe Coasta de Est care s-a luptat să programeze și să definească o viață în afara școlii.” Robbins a intervievat, de asemenea, sute de alți profesori din întreaga țară, care au vorbit despre tot ceea ce implică a fi educator al tinerilor Americii. Publishers Weekly numește „Profesorii” un studiu profund cercetat și impresionant, care întărește faptul că SUA investesc insuficient în educația copiilor.

„Collision of Power”, de Martin Baron. Marty Barton, care s-a retras în 2021 din funcția de redactor executiv al „The Washington Post” și care a condus jurnaliştii de la trei ziare la Premiile Pulitzer, va lansa cartea descrisă de editorul Flatiron Books drept „o lucrare monumentală de non-ficțiune, care oferă un loc de prim rang luptei epice pentru putere dintre politică, bani, mass-media și tehnologie”. La fel ca și alte cărți ale jurnaliștilor de mare profil, precum Maggie Haberman și Bob Woodard, „Collision of Power” poate fi de mare interes pentru colegii jurnaliști și observatorii mass-media.

„The Girl in the Window and Other True Tales”, de Lane DeGregory. Jurnalistul „Tampa Bay Times” Lane DeGregory a dezvăluit povestea lui Dani, copila găsită singură într-o cameră infestată de gândaci care a suferit abuzuri și neglijență și a fost descrisă de experți drept un „copil sălbatic”. Povestea care a câștigat un Premiu Pulitzer în 2009. „The Girl in the Window and Other True Tales”, care va fi lansată în perioada următoare de The University of Chicago Press, este prima colecție de povestiri a lui DeGregory, cu doar o fărâmă din cele peste 3.000 de relatări pe care le-a adunat în trei decenii ca jurnalist. „Fiecare dintre piesele adunate aici – inclusiv povestea din titlu, câștigătoare a Premiului Pulitzer – este însoțită de note despre modul în care s-a construit povestea, plus sfaturi despre cum scriitorii de non-ficțiune de la toate nivelurile pot face același lucru”, se arată pe site-ul University of Chicago Press.

„Gator Country”, de Rebecca Renner. Colaboratorul „National Geographic” Rebecca Renner spune povestea braconajului aligatorilor. „Amplă ca amploare și vie în detalii, cartea este o poveste în ritm rapid despre riscurile pe care oamenii și le-ar asuma pentru a supraviețui într-unul dintre cele mai frumoase, dar formidabile peisaje din lume și investigația sub acoperire care amenință să răstoarne întreaga schemă”, punctează editorul Flatiron Books, citat de pointer.org. Cartea, care va fi lansată pe 14 noiembrie, promite să descopere cauzele reale din spatele distrugerii Everglades din Florida și a altor comori ecologice.

„The Mythmakers”, de Keziah Weir.  Romanul de debut al editorului „ Vanity Fair”, Keziah Weir, este o carte de ficțiune interesantă pentru că este vorba într-un fel despre jurnalism. Povestea o urmărește pe Sal Cannon, o tânără jurnalistă a cărei viață este aproape de prăpastie când dă peste o nuvelă a unui autor pe nume Martin Keller. L-a cunoscut pe Martin cu ani în urmă la un eveniment și este șocată când își dă seama că povestea este despre ea și despre întâlnirea lor. Sal pornește apoi într-o investigație pentru a găsi și a citi manuscrisul complet al acum decedatului Martin. (Roxana Istudor)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *