◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro14.10.2024

Fericirea, meditația și…lumina

 PICURI DE ÎNȚELEPCIUNE

  1. PENTRU MINE, HRISTOS ESTE MÂNTUITORUL MEU, AL TĂU, AL FIECĂRUIA DINTRE CEI CARE AU NEVOIE DE CEL MAI MARE PRIETEN ŞI AJUTOR ÎN MÂNTUIRE”. A ALEGE SĂ-L SLUJEŞTI NUMAI PE BUNUL DUMNEZEU ESTE CEL MAI FERICIT FINAL AL UNEI VIEŢI”.

Corina Chiriac (1949-), cântăreaţă de muzică uşoară, compozitoare, textieră, realizatoare de emisiune de televiziune şi actriţă din România. A fost una dintre solistele de mare profesionalism de muzică uşoară din anii 70 şi 80. Tatăl său, compozitorul Mircea Chiriac, iar mama, Elisabeta Chiriac, a fost profesor la Conservatorul Ciprian Porumbescu din Bucureşti. De mică, Corina  a studiat pianul, începând cu mama sa. Debutează radiofonic în 1965, la casa de cultură a studenţilor “Grigore Preoteasa”. A participat la multe festivaluri în ţară şi străinătate, câştigând premii şi medalii importante.

  1. NU ESTE CIUDAT CĂ ATUNCI CÂND MERGEM LA CUMPĂRĂTURI CINCI LEI ESTE O SUMĂ INFIMĂ, DAR DACĂ E S-O DĂM UNUI SĂRMAN NI SE PARE O SUMĂ MARE?. NU ESTE CIUDAT CĂ DACĂ STĂM DOUĂ ORE ÎN BISERICĂ LA SLUJBĂ NI SE PARE FOARTE LUNG TIMPUL, IAR DACĂ STĂM LA UN FILM SAU LA UN MECI DE FOTBAL NI SE PARE TIMPUL ATÂT DE SCURT?. NU ESTE CIUDAT CĂ NI SE PARE MULT CÂTEVA MINUTE DE A CITI DIN BIBLIE ŞI ATÂT DE SCURT CÂND CITIM TOT FELUL DE REVISTE ŞI CĂRŢI?.

SUNT LUCRURI LA CARE NOI OAMENII AR TREBUI SĂ MEDITĂM!.

 Radio România – 19 februarie 2010,

În anul 1928, pentru prima dată în România apare Societatea de Difuziune Radiotelefonică, iar primele cuvinte difuzate au fost: “ALO, ALO, AICI RADIO BUCUREŞTI”. De atunci, radioul public a emis neîntrerupt afirmându-se ca un promotor şi susţinător al culturii şi valorilor, al spiritului civic şi coeziunii comunitare. În prezent, Radio Bucureşti înseamnă 7 posturi naţionale, 8 posturi regionale, o agenţie de presă, 6 formaţii muzicale, o editură şi un târg de carte. La 22 decembrie 1926, se constituia Societatea de Difuziune Radiotelefonică, sub conducerea  marelui inginer profesor DRAGOMIR HURMUZESCU, părintele radiofoniei din România. Echipamentele tehnice erau oferite de celebra casă Marconi din Londra. Primul sediu a fost în Strada Fântânii, General Berthelot, o veche casă boierească. În anul 1932 dirijorul Mihai Jora înfiinţa Orchestra Radio, iar în anul 1932-25 decembrie, Patriarhul Miron Cristea transmitea prima pastorală, şi un an mai târziu, primul meci de fotbal dintre echipele României şi Iugoslaviei.

  1. „ODATĂ CU LUMINA, DUMNEZEU REVARSĂ ASUPRA PĂMÂNTULUI ŞI PRINCIPIUL VIEŢII, SIMŢIRII ŞI CUGETĂRII”.

  Antoine Lavoisier (1743-1794), chimist, filosof, economist francez. A elaborat o listă a tuturor elementelor chimice cunoscute atunci şi a enunţat legea conservării masei substanţelor. A introdus noţiunea de element chimic şi a demonstrat că tot ce ne înconjoară este compus din elemente chimice. De asemenea, a dovedit că arderile care se produc în aer au loc deoarece acestea conţin oxigen.

 

Părintele Ilie

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *