◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.04.2024

Contemplația, legea și…harta lui Dumnezeu

PICURI DE ÎNȚELEPCIUNE
1. „Oricine care contemplează ochiul unei muşte, mecanica degetului omenesc, camuflajul unei molii sau structura oricărei materii din varietăţile în aranjamentul protonilor şi electronilor şi susţine apoi că totul apare la întâmplare, datorită unui accident orb, acea persoană crede într-un miracol cu mult mai uluitor decât orice se găseşte în Biblie. Să priveşti omul, cu talentele şi aspiraţiile lui, cu conştiinţa de sine însuşi şi despre univers, cu emoţiile şi cu morala lui, cu însuşirea de a concepe o idee atât de mare ca aceea de DUMNEZEU, să priveşti această creatură ca fiind doar o formă de viaţă cu ceva superioară altora pe scara evoluţiei, înseamnă să creezi întrebări mai profunde decât acelea răspunse în felul acesta”.

David Raphael Klein (1908-1993),
(Din articolul „Is There a Substitute for God”)
genetician şi oftamolog elveţian. A absolvit Universitatea din Basel, iar mai târziu îl găsim asistent ştiinţific la profesorul Franceschetti la clinica de oftamologie. A fost profesor titular şi s-a retras cu titlul de profesor emerit. După pensionare a lucrat în calitate de consultant în genetici umane la Geneva. A avut contribuţii însemnate în sindromul Waedenburg.

2. „LEGEA LUI HRISTOS ŞI EXEMPLUL SĂU NE-AU ARĂTAT CĂ DUMNEZEU ESTE TATĂL ŞI NOI SUNTEM COPIII SĂI, O SOCIETATE ÎN CARE DRAGOSTEA GUVERNEAZĂ PESTE TOATE”.
Sir William Bragg,
fizician şi chimist englez.
Laureat NOBEL în Fizică în 1915 (pentru studiile lor asupra structurii cristalelor cu raze X). S-a născut cu o pasiune surprinzătoare pentru matematică. A studiat matematica la Facultatea de Matematică a Universităţii din Cambridge, după care s-a înscis la departamentul de fizică, din cadrul aceleiaşi universităţi. Studiul efectuat asupra radiaţiilor alfa, beta şi gama şi descoperirea faptului că, atât radiaţiile gama, cât şi radiaţile X se comportă ca nişte particule i-au adus titlul de membru al Royal Rociety. Premiul Nobel pentru Fizică a fost împărţit cu fiul său William Lawrence. A devenit membru şi ulterior preşedinte al Royal Society. A fost decorat cu titlul de Comandor al Imperiului Britanic, iar mai târziu Cavaler şi director al insituţiei mai sus amintite.

3. „CELE MAI BUNE INFORMAŢII PE CARE LE AVEM CU REFERIRE LA ORIGINEA UNIVERSULUI, SUNT EXACT ACELEA PE CARE LE-AŞ FI PREDICAT DACĂ NU AŞ FI AVUT LA ÎNDEMÂNĂ BIBLIA, INCLUZÂND CĂRŢILE LUI MOISE ŞI PSALMII. ESTE EVIDENT CĂ PLANUL UNIVERSULUI ESTE Al UNEI CREAŢII DIVINE”.
Arno Penzias (1933 – )
fizician american, astronom de radio,
(Declaraţie din New York Times, 12 martie 1978),
Laureat NOBEL în Fizică în anul 1978 (pentru descoperirea microundelor cosmice de fond, care a ajutat la stabilirea Bing Bang teoria cosmologiei). A studiat la Universitatea Columbia şi City College of Naw York .A fost implicat în cercetările ştiinţifice de la această universitate, timp în care a fost distins şi cu un doctorat. A fost ales membru al Academiei Americane de Arte şi Ştiinţe; a primit Premiul de Excelenţă al Centrului Internaţional din New York.

4. „BIBLIA este HARTA LUI DUMNZEU, după care să te ghidezi, să te ferească de fundul mării, să îţi arate unde este portul şi cum ajungi la el fără să eşuezi pe stânci sau bancuri de nisip”.
Henry Ward Beecher (1813-1887),
congrenaţionalist american, reformator social, luptător pentru abolirea sclaviei, participant la războiul civil din America.

P.S. „Sfânta CRUCE scrisă fie / Pe-al Românilor drapel: / De la ea să-avem tărie, / Când ne batem pentru el. // Iar sub cruce-al țării nume / Ca, scăpată de ocări, / Dumnezeu s-o facă-n lume / Cea mai tare dintre țări. // SUB DRAPEL SĂ SE UNEASCĂ / Toți câți neamul și-l iubesc; / URA! LEGEA ROMÂNEASCĂ / ȘI PĂMÂNTUL ROMÂNESC”! (George Coșbuc (1866 -1918) „Armingenii”


Părintele Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *