◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro

Italia, în declin demografic fără precedent

Italia a înregistrat anul trecut cel mai mic număr de nașteri de la unificarea țării în 1861, potrivit datelor publicate de autoritățile de la Roma, rata natalității înregistrând al 12-lea an consecutiv de declin.

Italia a înregistrat 404.892 de nașteri în 2020, potrivit Biroului național de statistică ISTAT, în scădere cu 15.192 față de 2019. Aproximativ 746.146 de persoane au murit în Italia în 2020, populația țării ajungând la 59,3 milioane de locuitori.

Trendul pare să continue și anul acesta, potrivit datelor preliminare ale ISTAT, acestea arătând că între ianuarie și septembrie au fost înregistrate cu 12.500 mai puține nașteri comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Oficialii ISTAT afirmă că pandemia de COVID-19 a fost unul dintre factorii importanți care a dus la căderea vertiginoasă.

Femeile italiene fac primul copil după ce au trecut de 32 de ani. Numărul mediu de copii făcuți de o femeie cu reședința în Italia a scăzut la 1,24 anul trecut, acesta fiind și mai mic în cazul femeilor de naționalitate italiană: 1,17 – una dintre cele mai scăzute rate din lume.

Ratele fertilității au variat între nordul industrializat și sudul rural. În orașul Bolzano din apropierea graniței cu Austria rata era de 1,71 în timp ce pe insula Sardinia femeile făcuseră în medie 0,97 copii. Vârsta medie la care femeile italiene au avut primul copil a crescut la un nivel record de 32,7 de ani anul trecut, 35,8% din nașteri fiind în afara căsătoriei. În 2008 procentul era de doar 19,6%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *