◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro17.05.2024

International Press Institute, sub valuri de atacuri cibernetice

De la 1 septembrie, International Press Institute (IPI) se luptă cu un atac cibernetic țintit și susținut. Acesta pare să fie o răzbunare pentru activitatea de advocacy în numele presei independente din Ungaria, arată un comunicat al organizației.

Acțiunea asupra IPI a început cu o serie de atacuri distribuite, de refuzare a serviciului (DDoS), care au făcut inițial ca site-ul să rămână offline timp de trei zile. Site-ul web a fost restaurat după extinderea măsurilor de securitate. „Continuăm să experimentăm atacuri DDoS, alături de eforturile atacatorilor de a încălca site-ul nostru. Acest atac cibernetic în curs de desfășurare este cel mai susținut și direct atac asupra infrastructurii online a IPI din istoria organizației noastre și reflectă un model mai larg și profund alarmant de abuz de instrumente digitale de către actori rău intenționați pentru a ataca și a reduce la tăcere jurnaliştii critici și pe cei care lucrează pentru a-i apăra. Acest atac cibernetic a început la doar câteva zile după ce am lansat o declarație care evidențiază un val recent de atacuri DDoS care au doborât site-urile web a zeci de instituții media independente din Ungaria în ultimele cinci luni. În acel raport descriem corect aceste atacuri DDoS ca o nouă formă de cenzură digitalî, care amenință și mai mult mass-media independentă deja asediată din Ungaria. Am solicitat, de asemenea, autorităților maghiare de aplicare a legii să-i identifice și să-i tragă la răspundere pe cei responsabili și am cerut mai multă atenție din partea Uniunii Europene. Dovezile atacului asupra IPI arată că am fost vizați de același crimial cibernetic sau criminali din spatele atacurilor DDoS în curs din Ungaria”, menționează IPI. „Deși aceste atacuri ne-au perturbat activitatea, ele nu au făcut decât să ne întărească hotărârea de a apăra libertatea presei și jurnalismul independent oriunde sunt amenințate”, a declarat Khadija Patel, președintele Comitetului executiv global al IPI. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *