◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro

Întrebați și căutați mereu posibile răspunsuri – gânduri la final de facultate de Jurnalism

O să povestesc puțin, printre rânduri, despre experiența mea în cei tre ani de facultate de Jurnalism.
Oricare ar fi motivul pentru care ajungeți la această facultate, important e să vă înarmați cu răbdare. Lucrurile nu vor merge mereu ca pe roate, deși în sine facultatea poate fi asemănată cu un carusel. Sau mai precis e ca o gigantică roată, care te poate ridica până la cel mai înalt nivel, de unde să privești liniștit (sau cu puțină spaimă…) împrejurimile profesiei, pentru ca mai apoi să de bucuri de vânt și de… cunoaștere la coborâre. Mereu aceeași mișcare, diferite sunt doar lecțiile pe care le înveți sau cele pe lângă care alegi să treci. Din când în când, balansoarul se poate legăna mai tare din cauza vântului sau poate chiar să rămână suspendat. Cât despre motivația mea, am ales această facultate în ideea că voi avea mai mult timp să citesc. Am avut parte în plus și de priveliști minunate spre gazetărie. This is our time!
Profesorii sunt interesați de întrebările studenților. Tăcerea nu e cea mai bună tactică studențească atunci când vine vorba de nume străine, concepte neînțelese sau alte nelămuriri. Profesorii sunt acolo să ne îndrume, să ne răspundă la întrebăriși nu poate fi vorba despre aceeași lecție an de an. Zic că-i mai bine să construim povestea împreună. Nu vă blocați în certitudini, întrebați și căutați mereu posibile răspunsuri. Întrebările își pot găsi răspunsuri aici sau profitând de alte oportunități de studiu în afară. Go for it!
În ceea ce privește propria-mi experiență, curioasă, am bătut pe la multe porți. De la simple vox pop-uri despre alegeri, la interviuri cu personalități jurnalistice, la întrebări despre ceea ce nu știu, la soluții sub formă de posibilitate-întrebare care nu-și găsesc aplicabilitatea încă în sistem, la un stagiu de studiu „Erasmus” în Spania, la revenirea în România. Și încă sunt pe cale să descopăr multe altele… Doar pentru că am îndrăznit.
Chiar dacă asta înseamnă să nu dormi uneori nopțile de dinaintea termenelor de predare. Orice ai face, bucură-te de tot ce poți acumula! Și să o faci să conteze în profesie!

Raluca COSTE, UAIC

(Reflexii, Revista UZP nr. 11)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *