◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Experimentele Chinezilor Pe Lună

Locuitorii din America, Africa de Vest și cei din Europa vor putea urmări în noaptea de 20 spre 21 ianuarie o eclipsă totală de lună, un fenomen care va mai avea loc în anul 2022.

Americanii vor fi martori la acest fenomen începând cu miezul nopții, în timp ce africanii și europenii vor putea urmării eclipsa spre dimineață, înainte de răsăritul soarelui. Luna va avea o culoare sângerie. Cea mai lungă eclipsă totală de lună din secolul al XX-lea a avut loc în iulie 2018.

Este cel de al doilea eveniment ca importanță, din luna ianuarie 2019, după ce în 3 ianuarie 2019, sonda spațială chineză Chang’e 4 a ajuns cu bine pe Lună, în zona ascunsă pe care noi, oamenii, nu o putem vedea.

Expeimentele chinezilor pe Lună
Televiziunea chineză a prezentat un reportaj cu privire la experimentele biologice pe care le vor realiza în cursul acestei misiuni.

Deja, o sămânță de bumbac introdusă într-un cilindru a început procesul de germinare. În următoarele zile se așteaptă ca semințele de rapiță să înceapă procesul de germinare, urmate de cartof.

Roverul Yutu 2 a transmis primele imagini reprezentând o zonă aridă, sterilă. Aselenizarea a avut loc lângă craterul Von Karman, situat în bazinul Polul Sud Aitken, cel mai mare bazin de pe suprafața lunară. Are un diametru de 2500 km și o adâncime de 13 km.

Roverul este dotat cu un radar care penetrează solul și analizează compoziția acestuia. Spre deosebire de partea vizibilă, zona studiată de rover nu conține roci, pietre, ci foarte mult praf.

Există ceva ciudat pe Lună sau nu?
În anul 2014, Sputnik publica un articol și mai multe imagini surprinse de pe partea nevăzută a Lunii, care prezentau mai multe formațiuni cu formă triunghiulară, luminate în cele trei extremități. Diametrul acestor formațiuni era de 200 de metri. În timp ce unii specialiști au susținut că este vorba despre o iluzie optică, alții au susținut teoria conform căreia fața nevăzută a Lunii este o imensă bază extraterestră.

În 20 iulie 2014, cu ocazia împlinirii a 45 de ani de la aselenizarea pe Lună, în cadrul unui documentar numit Aliens on the Moon, au fost prezentate în premieră mai multe imagini care prezentau structuri artificiale ce semănau cu antene imense care se ridicau din interiorul unor cratere. Aceste structuri au fost descoperite pe zeci de kilometri.
În opinia unor cercetători, Luna ar fi o bază de tranzit pentru extratereștri. Astronauții misiunii Apollo 15 au descoperit în apropierea locului unde au aselenizat o construcție înconjurată de un zid foarte înalt. Informația a fost ascunsă de NASA timp de câteva decenii.

În anul 1976, sovieticii au confirmat că dețin imagini care confirmă existența unor activități pe suprafața lunară.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *