◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro07.05.2024

Lansarea cărții „Mă doare fix în tine”, de Loredana Stoica

La Ploiești, în Sala de lectură „Nichita Stănescu” a Bibliotecii Județene „Nicolae Iorga”, Loredana Stoica a lansat cartea „Mă doare fix în tine”, apărută recent la Editura Karta-Graphic Ploiești.

Loredana Stoica este conf. univ. dr. la Facultatea de Litere a Universității de Petrol și Gaze din Ploiești, unde ține cursuri de teoria literaturii, cultură populară, estetică, impactul presei audio-vizuale asupra culturii românești. Este autoarea cărților: „Introducere în teoria literaturii”, „Vestimentația între artă, industrie și spectacol cultural”, „Sociologia cotidianului urban”.

Cartea „Mă doare fix în tine” marchează debutul ei în literatură.

Aprecieri la adresa cărții au făcut editorul Dan Paul Voicu, bibliotecarul Bogdan Stoicescu și autoarea însăși.

În viziunea lui Dan Paul Voicu, cartea este un antidot pentru ceea ce trăim astăzi.

Bogdan Stoicescu consideră cartea o mixtură de jurnal și de scrisori și oferă mai multe oglinzi pe care autoarea cu minuție de artizan le pune în locurile unde să ne vedem. Nu o consideră o carte de iubire, ci despre iubire, care poate fi înțeleasă numai de cei care au fost îndrăgostiți.

Autoarea a afirmat că iubirea este un joc mental, prin care poți să scapi de convenții, de rutină, de monotonie. Cartea oferă și un model despre cum să nu te plictisești în iubire, ci să păstrezi starea de prospețime, să revii la inocența inițială.

Aprecieri au fost făcute atât la adresa cărții, cât și a editorului: „Volumul este un obiect estetic foarte rafinat, meritul aparținându-i în exclusivitate tânărului Claudiu Voicu, cel care a reușit să-i ofere o haină grafică în perfectă consonanță cu un text mai puțin obișnuit, tulburător, dar plin de savoare, de un umor subtil, de o ironie bine controlată și de candoare poematică, bref, o altfel de litanie deloc plictisitoare sau monotonă, în ultimă instanță, un imn pătimaș și nonconformist cu asupra de măsură adus iubirii”.

Cartea are final deschis.

Poetul Christian Mocanu le-a dedicat o poezie autoarei și cărții ei:

„«Mă doare-’n fix» îi pentru/Loredana/doar un pretext în jocul «De-a iubirea»/de-a căuta în sine fercirea-/o secătură-n drumul spre Nirvana”.

Activitatea s-a desfășurat într-o atmosferă tinerească și s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

 

Elena TRIFAN / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *