◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.04.2024

ROMÂNIA U21 – LIECHTENSTEIN U21 4-0

România U21 s-a calificat la EURO 2019. Naționala lui Mirel Rădoi a câștigat meciul cu Liechtenstein U21, 4-0, și a terminat Grupa 8 pe primul loc, în fața Portugaliei.

Turneul final are loc în Italia și San Marino, în perioada 16-30 iunie 2019.
Citește și: Toate echipele calificate la EURO 2019 + când are loc turneul final u21 din Italia și San Marino
E cronica în care nu se notează bara lui Nedelcu, driblingul lui Cicâldău sau primele minute ale rezervei de nădejde Virgil Ghiță. Nici zecile de minute în care Ionuț Radu, singur în jumătatea sa, a părut că vrea să urce în atac, înghețat de valul rece venit după o zi călduroasă. Din respect pentru o performanță prea mare pentru a fi ștearsă de un meci banal cu Liechtenstein, care s-a potrivit, fericit pentru noi, în final de calificări. Din respect și pentru adversari, care au căzut, fără vina lor, într-o cutie cu peste 12.000 fani, când ei n-au jucat în fața a mai mult de câteva sute niciodată.

Știm să ne bucurăm
Punctul s-a luat ușor, era și normal, și a mers la braț cu un banner afișat în repriza secundă: „Doar investind în juniori vom redescoperi certe valori/Nu prin naturalizări impuse de impresari și impostori”.

Și-apoi s-a deschis robinetul cu bucurii. Pentru că, în sfârșit, trebuie zdrobită vorba cu „am uitat să ne și bucurăm”. Nu, românii, începând cu jucătorii, au demonstrat încă din meciurile trecute că știu să o facă. De la gagurile căpitanului Radu la intervențiile lui Pușcaș, la pozele de grup și la dialogurile peluzei cu tribuna, dialog simplu și spontan, totul a părut că de la primii 18 din lot la miile din tribună lumea a venit cu zâmbet în buzunar și l-a scos fără zgârcenie.

România e la Euro 2019, un CE venit după 20 plus un an. Și, în sfârșit, știm să ne bucurăm. Și o facem.

10 echipe
S-au calificat deja la Euro: Italia, ROMÂNIA, Spania, Franța, Anglia, Serbia, Germania, Croația, Danemarca și Belgia, celelalte o vor face după meciuri de baraj

7 goluri
A marcat Pușcaș în aceste preliminarii: doar trei fotbaliști au fost peste el, golgeterul polonez Kownacki are 10 reușite.

Hagi, sublim a doua oară
După ce la 2-0 cu Bosnia a înscris direct din corner, partida de ieri a fost marcată de o altă reușită de colecție a decarului. Acesta a finalizat superb, șut în vinclu, din lovitură liberă de la 25 de metri. Ianis a fost schimbat în minutul 66, în locul său intrând Olimpiu Moruțan, și a fost chemat să salute galeria.

CLASAMENTUL GRUPEI 8
1. România 24 puncte
2. Portugalia 22 puncte
3. Bosnia 18 puncte
4. Țara Galilor 13 puncte
5. Elveția 10 puncte
6. Liechtenstein 0 puncte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *