Asociația Teatrul Vienez de Copii invită publicul să ia parte la Conferința „Importanța metodelor alternative de educație prin teatru în procesul de educație din școli”, organizată în datele de 17 și 18 noiembrie 2023, în parteneriat cu Ministerul Educației.
Conferinţa se adresează cadrelor didactice de toate nivelurile, iar scopul acesteia este de a pune la dispoziția cadrelor didactice elemente practice cu ajutorul cărora să sporească atenția percepția și concentrarea copiilor la clasă, astfel încât să se faciliteze procesul natural de învățare. Evenimentul are ca invitați specialişti şi profesionişti cu experienţă în domeniul psihologiei, educaţiei și pedagogiei teatrale/educației teatrale.
Conferința va avea loc în format hibrid în data de 17 noiembrie 2023, în intervalul orar 15:00 – 19:00, iar în data de 18 noiembrie, orele 9:00 – 14:00, vor avea loc ateliere interactive de formare: mișcare, dicție, regie, improvizație, oferite gratuit primilor 120 de profesori înscriși.
Înscrierea la atelierele interactive din a doua zi a evenimentului este condiționată de participarea în format fizic la conferința din prima zi, iar participarea online se reduce doar la conferința din 17 noiembrie 2023, deoarece atelierele de teatru nu se pot realiza online.
Înscrierile cadrelor didactice se fac exclusiv prin intermediul formularului aflat pe link-ul: https://forms.gle/hzuj3zzhQG8CBarLA
Având în vedere faptul că numărul de locuri la ateliere este limitat, dar impactul acestora poate fi semnificativ în viața profesională a cadrelor didactice, încurajăm profesorii interesați să se înscrie în cel mai scurt timp posibil, pentru a-și asigura un loc la ateliere.
Locația de desfășurare: Palatul Național al Copiilor din București, Bulevardul Tineretului 8-10, sector 4, București.
Se vor oferi diplome participanților.
Teatrul Vienez de Copii – „Copiii Joacă Teatru” este o asociație non-guvernamentală al cărei scop este de a dezvolta abilitățile de comunicare ale copiilor și tinerilor, în diverse domenii, pentru a le încuraja creativitatea și lărgi orizontul de cunoaștere.
Din anul 2014 până în prezent, asociația a organizat 14 conferințe naționale, prin care a propus politici educaționale, a inițiat cadre didactice în utilizarea de elemente și tehnici teatrale în procesul de predare și învățare, cu aplicabilitate în activitatea curentă de predare la clasă sau de pregătire a trupelor de teatru.