◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Mogulul media și activist pro-democrație Jimmy Lai, din Hong Kong, cere ONU o investigație asupra acuzațiilor care i se aduc

Avocații magnatului mass-media din Hong Kong și activist pro-democrație Jimmy Lai cer Organizației Națiunilor Unite să investigheze condamnarea la închisoare și multiplele acuzații penale care i se aduc, informează AP.
Editorul ziarului Apple Daily a fost unul dintre cei mai proeminenți activiști arestați în represiunea din Hong Kong împotriva criticilor politice de la protestele în masă pro-democrație din 2019. Reprimarea a continuat cu arestarea unui alt jurnalist veteran, Allan Au Ka-lun, un consultant care lucrase pentru o serie de instituții media din Hong Kong. Acțiunile avocaților lui Lai din Marea Britanie au urmat anunțului acestei țări că își va retrage judecătorii de la Curtea superioară din Hong Kong.
Lai, în vârstă de 74 de ani, a fost acuzat în temeiul legii securității naționale din Hong Kong și ispășește 20 de luni de închisoare. Bunurile sale au fost înghețate, iar numeroasele dosare judiciare împotriva sa includ patru urmăriri penale separate legate de participarea la diferite proteste, a declarat echipa sa juridică din Marea Britanie, într-un comunicat. Lai se confruntă cu „riscul de a-și petrece restul vieții în închisoare pur și simplu pentru că a vorbit și pentru că a încercat să apere libertatea presei, democrația și statul de drept în Hong Kong”, a declarat avocatul lui Lai, Caoilfhionn Gallagher, care a adăugat că apelul a fost depus la raportorii speciali ai ONU pentru libertatea de opinie și exprimare, combaterea terorismului și drepturile omului, dreptul la libertatea de întrunire pașnică și de asociere și apărătorii drepturilor omului.
De asemenea, fiul lui Lai, Sebastien, a cerut raportorilor speciali ai ONU să investigheze acțiunile autorităților chineze și din Hong Kong împotriva rezidenților din Hong Kong.
Pe de altă parte, într-o declarație, Asociația Jurnaliştilor din Hong Kong susține că Au a fost un mentor pentru tinerii jurnalişti și și-a exprimat „profunda îngrijorare” că arestarea sa „ar prejudicia şi mai mult libertatea presei în Hong Kong”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *