◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.04.2024

Ziarele tipărite, în fața unui an foarte dificil

Ziarele locale s-ar putea confrunta cu „dificultăți severe” sau chiar închiderea tipăririi în lunile următoare, avertizează specialiștii din jurnalism. Institutul Reuters pentru Studiul Jurnalismului prezice că titlurile tipărite regionale vor fi „deosebit de vulnerabile” în 2023, din cauza unor probleme precum criza energetică și inflația.

În raportul său anual, care prezice tendințele industriei pentru anul următor, Institutul a spus că se așteaptă să vadă în cazul mai multor ziare locale „scăderea” edițiilor, a frecvenței publicării sau chiar oprirea completă a tipăririi în cursul acestui an.

Specialistul Nic Newman consideră că „orice publicație care are încă o dependență puternică de circulația tipărită sau de veniturile din publicitate este posibil să întâmpine dificultăți grave în acest an. Ziarele regionale și locale sunt deosebit de vulnerabile, ceea ce poate duce la o intervenție mai mare a guvernului în unele țări pentru a sprijini sectorul. Cu mai puține exemplare vândute, rețelele de distribuție slăbesc și ele și se așteaptă ca unii să urmeze exemplul editorilor americani în valorificarea poștei publice sau chiar în lansarea propriilor afaceri de livrare. Consumerismul verde ar putea adăuga o presiune suplimentară pentru a se îndepărta de tipărire.”

Pe de altă parte, Nic a continuat să prezică o perioadă „bună” pentru buletinele informative digitale locale în 2023 și a evidențiat povești de succes precum Manchester Mill și Sheffield Tribune, care au celebrat recent repere importante pentru abonamentele plătite, precum și proiecte ale unor editori mai mari, precum Reach plc.

Predicțiile au fost făcute în urma unui sondaj efectuat la 303 lideri din industria media din întreaga lume, aproximativ o cincime dintre respondenți provenind de la editori din Marea Britanie, relatează holdthefrontpage.co.uk. (Roxana Istudor)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *