◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.04.2024

Studiu. Legislația împotriva armelor de foc în SUA nu are șanse de a opri vânzările

Poate că nu există niciun subiect mai controversat în Statele Unite decât controlul armelor. Președintele Biden a cerut recent interdicții federale mai stricte asupra armelor de asalt, dar noi cercetări indică faptul că o astfel de schimbare ar avea un efect minim. Cercetătorii constată că majoritatea cumpărătorilor și vânzătorilor de arme nu s-ar deranja să respecte noua lege.
O echipă de la Rady School of Management, de la Universitatea California din San Diego, a analizat impactul Notificării privind interzicerea armelor de asalt din Massachusetts, din 2016. La acel moment, procurorul general din Massachusetts, Maura Healey, a emis un decret prin care declara că orice și toate vânzările noi de puști ar fi ilegale în temeiul interdicției statului privind armele de asalt – pentru referință, studiul constată că consumatorii cumpără anual milioane de puști de asalt în Massachusetts.
Datorită accesului fără precedent la vânzările și licențele de arme de foc locale, autorii studiului au putut descoperi că în doar cinci zile de la anunțul din Massachusetts Enforcement Notice, vânzarea de puști de asalt a crescut de fapt cu 560%!
Autorii studiului publicat de Journal of Empirical Legal Studies notează că până în 2017 vânzările au scăzut, scăzând cu 66 de procente în comparație cu anii precedenți. Așadar, în timp ce noua lege de stat a avut beneficii pe termen lung, cercetătorii spun că nu a împiedicat nenumărații dealeri și cumpărători de arme să continue să facă afaceri pe termen scurt. Mai mult, la fel ca și alte state (Washington și Colorado), conformitatea între dealerii și producătorii de arme din Massachusetts este în întregime voluntară. „Cercetarea noastră sugerează că noile restricții privind armele de foc necesită aplicare pentru a obține o conformitate deplină. Dacă piața s-ar fi conformat pe deplin cu Notificarea de aplicare, atunci vânzările de puști de asalt ar fi trebuit să fie zero în 2017. Datele arată în mod clar că nu toți vânzătorii și cumpărătorii de arme de foc au respectat restricțiile privind armele de foc”, spune coautorul studiului, Kenneth C. Wilbur, profesor de marketing și analiză la Rady School, într-un comunicat al universității.
O altă descoperire a cercetătorilor este saltul inițial al vânzărilor de arme declanșat de o lege menită să producă efectul opus. „Notificarea de aplicare a Massachusetts a fost văzută ca o surpriză. Cercetarea noastră sugerează că, dacă un politician sau un organism de reglementare dorește să restricționeze armele, ar trebui să-și conceapă cu mare atenție atât schimbările de politică, cât și comunicările despre schimbările lor de politică. Vedem o corespondență directă în creșterea vânzărilor de arme în urma împușcăturilor în masă. Cea mai mare parte este probabil determinată de îngrijorarea cumpărătorilor cu privire la noile restricții privind armele. Producătorii beneficiază de aceste preocupări și, de asemenea, le promovează activ. Factorii de decizie trebuie, de asemenea, să fie proactivi în comunicarea clară a mesajului lor pe această temă către constituenți”, adaugă Wilbur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *