◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.05.2024

Gordon Brown: „Traficanții de ființe umane prosperă pentru că știu că nu li se va întâmpla nimic”

Reprezentant al ONU și fost premier al Marii Britanii, Gordon Brown scrie într-un editorial pentru The Guardian că traficul de ființe umane este o industrie care continuă să facă părofituri uriașe pentru că știe că nu i se va întâmpla nimic. „Afacerile sunt în plină expansiune pentru criminalii care urmăresc traficul de ființe umane, munca forțată și sclavia modernă. În fiecare zi, traficanții împing bărbați, femei și copii fără speranță în gaura iadului sclaviei moderne știind că crimele lor sunt nepedepsite –  probabilitatea ca acești exploatatori să fie puși după gratii este îndepărtată. În timp ce 50 de milioane de astfel de grupuri există în industria în sclaviei moderne în întreaga lume, doar 15.159 de traficanți au fost urmăriți penal în 2022 și au existat 5.577 de verdicte, ceea ce echivalează cu 1 condamnare pentru fiecare 8.965 de victime.

În ce priveștev traficul de persoane, anul trecut au fost înregistrate 256 de condamnări. În timp ce aproape 23.000 de victime au fost identificate în Marea Britanie între 2017 și 2019, doar 64 de infractori au fost condamnați pentru sclavie modernă și infracțiuni de trafic. Traficanții ale căror bărci traversează Canalul Mânecii au conștiința că pot pune în aplicare impunitatea. ONU a afirmat că traficul de calitate este pur și simplu o tactică a terorismului și o rădăcină importantă a fondurilor teroriștilor. Cu toate acestea, urmăririle sunt în declin – în 2015, erau 19.000 de urmăriri penale în întreaga lume; până în 2022, cu aproape 4.000 mai puține (…) În 2016, când obiectivele pentru 2030 erau formulate de ONU, Papa Francisc a îndemnat națiunile să-i judece pe traficanții de persoane. Au urmat șapte ani slabi, în care s-au făcut progrese mici… Urmează alți șapte ani până la limita acelui obiectiv…”. (redacția UZPR)

Foto: Sammis Reachers/Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *