◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro16.06.2024

Ciclism pe șosea. Turul colinelor BACĂU 2024, o nouă reușită

Bacăul a găzduit, în perioada 18 – 19 mai, a V-a ediție a competiței sportive  de ciclism pe șosea – „Turul Colinelor Bacău”  – și, totodată, prima etapă a întrecerilor din cadrul Cupei României de șosea pentru seniori, juniori și cadeți 2024.

Organizatorii, ACS „Sports Academy Bacău”, în parteneriat cu Federația Română de Ciclism și Consiliul Județean Bacău, au reușit să atragă și în acest sezon peste 250 de concurenți la start, cei mai buni rutieri, atât profesioniști, cât și amatori.

Participanții la competiția din acest an au avut de parcurs două probe: pe 18 mai, în localitatea Ungureni s-a desfășurat etapa de fond, TURA SCURTĂ (73.14 km  destinată categoriilor: juniori (m), cadeți (m), amatori 19-29, amatori 30-39, amatori 40-49, amatori 50-59, Elite Feminin, Open Feminin, Juniori F, Cadeți F respectiv  TURA LUNGĂ (107.11km ), probă pentru rutierii din categoriile Elite M, U23 M, Amatori 19-29, Master 1 (30-39), Master 2 (40-49), Master 3 (50+) . Cea de-a doua probă, etapa de circuit, din data de 19 mai, a fost amenajată în centrul municipiului Bacău cu o lungime de 1.81 km, fiind parcursă de mai multe ori, în funcție de categorie, în limita a „30 min + 1 tur”, „40 min + 1 tur” și, pentru cei mai performanți cicliști, din categoriile Elite M și U23 M, în limita a „60 min + 1 tur”.

După prima etapă cu startul, derularea și festivitatea de premiere în localitatea Ungureni, favoriții competiției au luat o opțiune importantă pentru victoria finală. Cu un timp de 02:41:22, Cristian Răileanu (Elite masculin) și-a adjudecat victoria în TURA LUNGĂ, fiind urmat de Dobrin Ioan (U23 masculin) și Piciu Denis Mattew , ambii cu timpul de 02:42:20 iar tura scurtă a fost căștigată de o rutieră din categoria Elite feminin, Cătineanu Cătalina Andreea cu un timp de 01:31:44.

Proba pe circuit, derulată în centrul municipiului Bacău a însemnat un spectacol de zile mari pentru spectatori. La finalul acesteia, cei mai buni cicliști, protagoniști ai categoriei „Elite masculin” ( 60 min + 1 tur) au terminat proba cu următoarele rezultate: 1. Valentin Pleșea, 01:04:56, 24 tururi; 2. Cristian Răileanu, 01:04:57, 24 tururi; Iustin Văidean, 01:06:04, 24 tururi.

La capătul unei competiții antrenante, beneficiind de un timp cumulat de 03:46:09, Cristian Răileanu de la C.S.A Steaua Bucuresti (Elite masculin) căștigă meritat competiția, urmat fiind în clasamentul general de Dobrin Ioan (U23 masculin) cu 03:48:19 și Piciu Denis Mattew (U23 masculin) 03:48:40 de la MentoriseMLMSuperStars. „E un titlu care contează foarte mult pentru mine și pentru clubul meu. Sunt fericit, Bacăul e aproape de casa mea, Republica Moldova, e bine să încep de aici cu prima victorie și ne vedem la următoarele…” a declarat, la finalul competiției, Cristian Răileanu, marele căștigător.

Așa cum au subliniat și participanții la Turul Colinelor 2024, competiția băcăuană a fost organizată exemplar și a oferit un spectacol de zile mari.  Ca în fiecare an, a adus împreună, în același loc, iubitorii sportului  și a promovat acest frumos sport în rândul tinerilor băcăuaniÎn acest sens, toate persoanele cu domiciliul stabil în județul Bacău au beneficiat de înscriere gratuită, primind astfel un număr de concurs și dreptul de a participa în competiție.

Rezultatele complete pot fi accesate la  www.turulcolinelor.ro.

 

Marius Cerghici/UZPR Bacău

Foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *