◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.04.2024

Programul „Raportează o problemă” întărește legătura publicului cu jurnalismul din Muntenegru

Crime and Corruption Reporting Network LUPA este o asociație non-profit, non-guvernamentală, înființată pentru a promova și îmbunătăți jurnalismul de investigație în Muntenegru. Asociația a fost fondată de un grup de jurnaliști profesioniști independenți, care au mulți ani de experiență în domeniul mass-media. Acceleratorul de tranziție al IPI i-a ajutat să-și mărească acoperirea prin lansarea unui nou produs interactiv.

După câțiva ani de muncă, fondatorii LUPA au lansat și Portalul informativ PRESS Online (www.press.co.me), care, pe lângă promovarea jurnalismului de investigație de către LUPA, se ocupă și de o gamă largă de evenimente sociale din țară și străinătate și care a câștigat rapid mii de cititori zilnic în Muntenegru.

În perioada de șase luni a Acceleratorului Tranziției, LUPA și PRESS au reușit să crească semnificativ numărul de urmăritori pe rețelele de socializare. Acest lucru a fost realizat folosind noua platformă interactivă „Raportați o problemă”, care a fost creată pe Portalul PRESS Online. Acest lucru a îmbunătățit contactul cu cititorii, permițându-le pentru prima dată să relateze subiecte pe care le considerau interesante pentru cercetare, potrivit ipi.media. De asemenea, redacția a dotat studioul pentru podcast și a produs și publicat două emisiuni. Podcastul tratează în primul rând lupta împotriva criminalității și corupției, aducând astfel o contribuție importantă la statul de drept în Muntenegru, care este țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană.

Cunoștințele echipei de jurnaliști au fost consolidate în continuare prin formarea în jurnalism mobil. S-au achiziționat echipamente valoroase pentru jurnalismul mobil, care acum este folosit zilnic. În timpul Acceleratorului de tranziție, s-au produs un număr mare de articole care aveau conținut video însoțitor, create folosind instrumente de jurnalism mobil.

Impactul Acceleratorului este clar în cifre. Înainte de începerea proiectului, portalul PRESS avea 6.878 de urmăritori pe Facebook, iar acum are 9.020 de urmăritori – o creștere de 31%. Echipa a remarcat, de asemenea, o creștere cu 110% a numărului de abonați la canalul YouTube al portalului PRESS, de la 310 la 650 de abonați. Între timp, canalul de YouTube al portalului LUPA avea 465 de abonați înainte de începerea proiectului, care a crescut cu 17%.

The New Media Incubator este parte a Media Innovation Europe (MIE), proiect co-fondat de Comisia Europeană și condus de International Press Institute. (redacția UZPR)

Foto: Jonathan Velasquez/Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *