◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.04.2024

O frumoasă și intersantă lansare de carte în cadrul Filialei UZPR-Olt „Pan M. Vizirescu”

În ziua de miercuri, 13 iulie 2023, începând cu ora 11,00, la Slatina, în cadrul Filialei UZPR-Olt, „Pan M.Vizirescu”, a avut  loc lansarea cărții „Album cu amintiri de familie”, a colegei noastre, ing. Margareta-Mariana Saimac, împreună cu soțul dumneaei ing. Ion Saimac și cu fiica dumnealor, ing. Elena-Laura Saimac. Titlul cărții este unul destul de sugestiv. Dat fiind faptul că cei doi soți Saimac sunt și membri în Filiala LSR-Olt, „Damian Stănoiu”, au avut invitați și din această asociație.

Moderarea – versificată – a realizat-o colegul nostru UZPR Paulian Buicescu, care, la început a invitat la microfon pe părintele Viorel Pintea să dea o binecuvântare acestei frumoase adunări, ceea ce a și făcut – și-i mulțumim încă o dată!

Primul vorbitor a fost primul autor al cărții, dl. ing. Ion Saimac, care a trecut în revistă principalele momente/„borne” în realizarea acestei cărți.

Al doilea vorbitor a fost al doilea autor al cărții, dna. ing. Margareta-Mariana Saimac, care a adus completările necesare, din perspectiva co-autorului, dar și a partenerului de viață.

Al treilea vorbitor a fost al treilea autor al cărții, generația a ll-a: fiica, dna. ing. Elena-Laura Saimac. Dânsa ne-a relatat despre momentele inițiale, când dânsa le-a dat imbold părinților să publice Jurnalul de familie.

Moderatorul nu a uitat  generația a lll-a, fiica dnei. Laura și nepoțica părinților ei: Alexandra-Isis (Alis). Deoarece micuța Alis vorbește doar limba președintelui-creștin Abraham Lincoln, moderatorul i-a urat în engleza-americană: „Welcome to Romania, your mother’s country, Alis”!

După prezentarea celor 3 generații din familia Saimac, moderatorul a propus un „intermezzo musical”, invitându-l la microfon pe dl. ing. constructor Viorel Ștefănescu, binecunoscutul  folkist, cantautor al „Cenaclului Flacăra”. Dânsul ne-a delectat cu frumoase colinde și balade, auto-acompaniat alternativ cu fluierul.

Ne-a vorbit când profesional, când afectiv-emoțional despre carte și recenzia pe care a făcut-o dna. prof. filolog Margareta Chirițoiu, critic literar. Dânsa a scos în evidență unicitatea cărții.

A urmat în mod cronologic și tehnologic, deci logic, reprezentantul Editurii KITCOM, dl. jr. George Tulea care ne-a prezentat succint etapele parcurse de această carte, până s-o avem în fața noastră. Dânsul și doamna sa, Rodica-Felicia, au primit mulțumirile și felicitările de rigoare și necesare!

În continuare, moderatorul Paulian Buicescu l-a invitat la microfon pe președintele UZPR Olt, dl. Vivi-Viorel Pintea, care s-a arătat satisfăcut că membra Filialei noastre, dna. ing.Margareta-Mariana Saimac, a lansat o așa carte, alături de soț și de fiică.

A fost invitată la microfon colega noastră din UZPR, prof. dr. Ștefania Marineanu, care a vorbit despre cartea lansată, din postura de jurnalist, dar și de scriitor.

A vorbit – fără microfon – colegul nostru din UZPR prof. ing. Corneliu Colpacci, poet și președinte al Filialei LSR-Olt, „Damian Stănoiu”, care a adus argumente pertinente în aprecierea cărții lansate.

A urmat dna. prof. și poet Georgeta Giurea, care s-a arătat încântată de o asemenea lansare de carte, ca a familiei  Saimac.

Moderatorul a propus un nou „intermezzo musical”; cantautorul Viorel Ștefănescu a zis „prezent”, împreună cu chitara sa!

A fost invitat la microfon și a vorbit dl. conf. univ. dr. Gheorghe Stan, scriitor-documentarist. Dânsul a avut aprecieri deosebite la adresa cărții lansate.

Moderatorul l-a invitat (împotriva voinței sale, din pricina excesului de modestie) pe marele poet Ion Anuța. Dânsul a apreciat efortul creativ al celor trei generații din familia Saimac (micuța Alis, prin/cu desene și picturi).

A urmat familia Călin: dânsul (dl. dr), a vorbit ca „mare poet” și a promis public că împreună cu doamna vieții sale, Gela, o să scrie un „Album de familie”, iar dna. prof., din perspectiva partenerei de viață care îi stă alături și ca muză, a subcris angajamentului,

Moderatorul a invitat-o să vorbească pe dna. înv. emerit Aurelia-Lucreția Bărbulescu (pseudonim literar: Lia). Dânsa a vorbit ca poet și decan de vârstă al scriitorilor din jud. Olt laudativ despre cartea lansată de „Trio Saimac”.

A fost invitat și a vorbit despre lansare dl. prof. biolog Marcel Niculescu; dânsul ne-a încântat – conform tradiției – cu un colaj de cântece din repertoriul lui Barbu Lăutaru.

Din partea UZPR Olt au participat: președintele Vivi-Viorel Pintea, Margareta-Mariana Saimac, Rodica-Felicia Matei, George Tulea, Ștefania Marineanu, Valentin Ciurea, Grigore Călin, Ana Vasile, Maricela-Paraschiva Buicescu și Paulian Buicescu.

 

       a consemnat ing. Margareta-Mariana Saimac / UZPR Olt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *