◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro30.04.2024

Consiliul Director a stabilit ultimele detalii ale organizării Adunării Generale Anuale

Ședința Consiliului Director din 13 martie 2021 a stabilit ultimele detalii ale organizării Adunării Generale Anuale din 20 martie 2021. 

În pregătirea Raportului președintelui organizației, care va fi publicat în Monitorul Oficial, s-au prezentat concluziile Comisiei de Cenzori. Președintele Ilie Cristescu a menționat faptul că starea veniturilor UZPR este bună, cu un excedent financiar de peste 80.000 de lei. „La nivelul conducerii UZPR, activitatea este una bună, eficientă, fapt atestat și de către un expert independent, care a analizat starea financiară a Uniunii”, a punctat Ilie Cristescu.

La nivelul Juriului de Onoare și Arbitraj s-a consemnat faptul că nu a fost nevoie de medierea niciunui caz de încălcare a normelor Uniunii în anul 2020. S-au sesizat anumite derapaje la nivelul unor membri care s-au exprimat nepotrivit în anumite publicații independente, aspecte care urmează să fie clarificate la nivelul filialelor din care fac parte respectivii jurnaliști. De asemenea, a fost punctat faptul că Adunarea Generală din anul 2020 a rămas definitivă, încercările de a o contesta fiind respinse de către justiție, la Tribunalul București.

Comisia de Atestare Profesională a avut un flux de lucru continuu. Președintele Dan Constantin a arătat că s-au evitat întârzierile de evaluare a dosarelor. „S-au emis, în 2020, 209 adeverințe. Menționez că în România profundă există adevărate focare de presă, cu oameni care susțin publicații locale aproape fără recompense, iar intrarea acestor jurnaliști în Uniune întărește actul de presă din teritoriu, ca și organizația noastră”, a spus Dan Constantin.

Raportul întocmit de secretarul general Mădălina Corina Diaconu a coagulat evenimentele care s-au succedat în anul 2020. „Am avut Seratele Eminescu jurnalistul, Săptămâna Presei, care va continua, s-au pus bazele UZP TV și s-au creionat reperele unui viitor post de radio al Uniunii. Pentru 2021 avem în vedere, printre multe alte acțiuni, Premiile Eminescu, Premiile UZPR, precum și inițierea unui parteneriat cu Biblioteca Națională, pentru demararea arhivării presei online, după modelul presei scrise. De asemenea, vom relua demersurile pentru reunoașterea Zilei Ziaristului Român, și vom iniția organizarea unor acțiuni legate de cei 65 de ani de când România este parte a UNESCO”, a reliefat Mădălina Corina Diaconu.

Consiliul Director a aprobat formatul comisiilor de validare, de numărare a voturilor și de redactare a Procesului Verbal al Adunării Generale, precum și documentul prin care va fi exprimat votul electronic. „Cu ocazia acestei Adunări Generale vor vota, în ciuda diferențelor de fus orar, membrii filialelor noastre de peste hotare, care și-au manifestat interesul pentru eveniment”, a punctat președintele UZPR, Doru Dinu Glăvan.

 

Departamentul Comunicare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *