◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro07.05.2024

Editura UZP la Salonul de carte juridică, poliţistă și civică al Ministerului Afacerilor Interne

Miercuri 8 noiembrie 2023, la Centrul Cultural al M.A.I., s-a deschis cea de-a XXV-a ediție a Salonului de carte juridică, poliţistă și civică al Ministerului Afacerilor Interne, str. Mihai Vodă nr.17, sector 5, București, manifestare care s-a desfășurat pe durata a 3 zile.

Deschiderea Salonului a avut loc în prezența domnului Marian-Cătălin Predoiu, viceprim-ministru și ministru al afacerilor interne, care a rostit discursul inaugural la această sărbătoare a spiritului și a cărții, ținând în mână cel de al 131-lea volum, Clasor de aripi, scris de talentatul și apreciatul scriitor Nicolae Rotaru.

Acest eveniment cultural, devenit tradiție, a reunit, ca în fiecare an, profesioniști ai „Internelor”, scriitori, studenți și elevi, un public numeros, iubitor de carte și cultură. Au fost acordate premii și diplome de excelență pentru lucrările trimise concursului consacrat acestei ediții, realizărilor literar-științifice. Au fost totodată înmânate premii speciale și diplome de excelență pentru întreaga activitate în slujba cuvântului scris și pentru contribuția remarcabilă la organizarea Salonului de carte juridică, poliţistă și civică al Ministerului Afacerilor Interne.

Printre premianți, general (r) Nicolae Rotaru,  Președinte de Onoare al Salonului de carte juridică, poliţistă și civică al M.A.I. și colonel (r) Valentin Uban, Președinte Executiv al Salonului, care au condus lucrările acestuia pe toată durata de desfășurare. Un moment aparte a fost înmânarea unui trofeu al Salonului, veteranului de război, general maior (r), Radu Theodoru, scriitor de mare valoare, apreciat și iubit de cititori.

Ca în fiecare an și Editura UZP a fost prezentă cu un stand propriu cuprinzând lucrări semnate de membrii U.Z.P.R., și nu numai, cărțile bucurându-se de interesul iubitorilor de lectură.

În cadrul manifestării s-a lansat și volumul Povestea unui jurnalist. ION MARIN 7 ani de neuitare” scris de Eveline Păuna, apărut la Editura UZP – editura Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Scriitorul Dorel Vidrașcu ne-a mărturisit cu bucurie și emoție în deschiderea lansării: „Este o carte cu totul și cu totul excepțională, din două puncte de vedere: în primul rând, autoarea care a scris-o, și eroul despre care scrie […]. L-am cunoscut pe regretatul Ion Marin cu un an și jumătate înainte de a pleca printre stele, la o zi aniversară, și nu-l pot uita pentru ce-a lăsat în urmă. Știți că în folclor există o vorbă: Să nu faci umbră pământului degeaba. Ion Marin nu a făcut umbră pământulea degeaba. A rămas prin ceea ce a făcut, prin jurnalul Ultima oră, prin tinerii jurnaliști pe care i-a crescut […]. Cartea aceasta o să fie o încântare pentru toți aceia care o vor citi, în primul rând datorită măiestriei și talentului acestei tinere și frumoase autoare”.

Pentru scriitoare este al șaptelea volum de până acum. „Această carte nu e a mea, această carte este a tuturor celor care l-au cunoscut, iubit, apreciat ori s-au temut de Ion Marin […]. În șapte ani s-au întâmplat foarte multe și mi-am dat seama cât de multe atunci când, la corectură, nu-i mai aveam în această dimensiune pe foarte mulți dintre cei care sunt în carte […]. Ion Marin a făcut lumea mai dreaptă, iar cel mai de preț dar pe care mi l-a făcut Domnul Profesor a fost prietenia Teodorei Marin”, a spus Eveline Păuna despre cartea lansată.

Cu evocări mișcătoare au venit Teodora Marin, fosta soție a lui Ion Marin, coordonatoare a Editurii UZP, jurnaliștii Dan Constantin și Valentin Uban, fostul Secretar de stat Luminița Gheorghiu, actrița Doina Ghițescu, prieteni, foști studenți, foști colaboratori. S-a vorbit despre Ion Marin ca despre un jurnalist autentic prin abordarea unor teme de mare importanță și actualitate pentru societatea românească.

Pe toată durata Salonului au avut loc numeroase lansări de carte, în prezența unui public interesat de noutăți editoriale.

Tanța Tănăsescu/UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *