◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Serbia: căsătoria copiilor, formă de trafic de persoane

Serbia lucrează la o inițiativă de modificare a Dreptului familiei, pentru a defini și recunoaște căsătoria copiilor ca o formă de trafic de persoane, întrucât între 22 și 50% dintre fetele sârbe se căsătoresc înainte de 18 ani.

Un raport recent al UNICEF a constatat că peste jumătate dintre fetele din așezările de romi din Serbia și 22% dintre fetele din familiile cu venituri mici se căsătoresc înainte de vârsta de 18 ani. Și mai îngrijorător este faptul că 16% dintre fetele rome se căsătoresc înainte de 15 ani și 5% nasc la această vârstă, notează EURACTIV. „Se discută adesea în public în ce măsură statul are dreptul de a interveni în sfera privată, cum ar fi căsătoria sau familia. Cu toate acestea, consecințele dăunătoare ale căsătoriilor între copii dau într-adevăr statului să ia toate măsurile posibile pentru a opri aceste consecințe”, a declarat ministrul pentru Drepturile Omului și Minorităților și Dialogului Social, Tomislav Žigmanov.

Una din cinci fete din întreaga lume este căsătorită înainte de a ajunge la majorat. În Serbia, romii și fetele din familii cu venituri mici sunt cele mai vulnerabile. Autoritățile avertizează că astfel de căsătorii reprezintă cea mai gravă formă de încălcare a drepturilor copiilor, privându-i de dreptul la copilărie, la educație, la muncă și la o educație sănătoasă.

Potrivit datelor Ministerului sârb al Justiției, în 2021 au fost pronunțate 75 de condamnări, 18 pentru infracțiunea de unire extraconjugală cu un minor, în timp ce anul trecut au fost 62. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *