◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.04.2024

Franța va monitoriza impactul pandemiei asupra sănătății mintale a copiilor

Cei doi ani de pandemie au pus la încercare sănătatea mintală a celor mici, dar nu există date suficiente pentru a crea un răspuns adecvat, potrivit Santé Publique France, care a lansat un sondaj național privind bunăstarea copiilor. Studiul, denumit Enabee, își propune să elaboreze o evaluare a sănătății mintale a copiilor din Franța, care poate fi folosită de autorități pentru a crea și implementa acțiuni adecvate. „Criza de sănătate a afectat sănătatea mintală a celor mai mici copii și a demonstrat nevoia de acțiuni de îngrijire și prevenire bazate pe date solide”, a declarat Geneviève Chêne, director general al Santé Publique France, susținută de ministerele Sănătății și Educației.
În prezent nu există date oficiale referitoare la cei mai tineri membri ai societății și „este esențial să existe indicatori”, spune Chêne.
În Franța și în alte țări europene, blocajele, închiderea școlilor, lipsa socializării și purtarea măștilor au afectat sănătatea mintală a copiilor, provocând anxietate, probleme de comportament, dificultăți de învățare și uneori chiar gânduri de sinucidere. „În toate cabinetele de consultanță din Franța, în situațiile de urgență pediatrică, am văzut sute de copii într-o stare de rău, fie că sunt tineri sau bătrâni, cu gânduri negative, gânduri sinucigașe, așa cum nu am mai văzut până acum în Franța”, arată profesorul Christèle Gras-Le Guen, membru al comitetului științific al sondajului, la France Info.
Sondajul se va desfășura în școli, aproape 30.000 de copii din 600 de instituții de învățământ alese aleatoriu vor fi chestionați.
În 2021, Organizația Mondială a Sănătății a lansat un program pentru a promova îngrijirea de calitate a sănătății mintale pentru copiii din întreaga Europă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *