◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro30.04.2024

A murit scriitoarea Ileana Vulpescu, autoarea lucrării „Arta conversației”

Scriitoarea Ileana Vulpescu a murit miercuri, la vârsta de 89 de ani. Tristul anunț a fost facut de scriitorul Radu F. Alexandru, pe pagina sa de Facebook.

„LA DESPARTIREA DE O MARE SCRIITOARE…

A plecat dintre noi ilustra romanciera („persoana care scrie romane”) care a fost ILEANA VULPESCU. Niciun rând, niciun cuvânt in media. Daca cel care s-a sfârșit ar fi fost un vestit manelist, steagurile ar fi fost atarnate in berna si s-ar fi cerut decretarea doliului național. Romania!…”, a scris Radu F. Alexandru pe Facebook

„Cred ca cel puțin Arta conversației va trai mult peste timpul care i-a fost dat autoarei. Drum lin, Ileana Vulpescu!”, a scris si Mihaela Miroiu.

Ileana Vulpescu a scris nenumărate volume de proza, dar cartea care s-a bucurat de un imens succes a fost „Arta conversației”, volum lansat in 1980, la editura Cartea Românească.

 

In anul 2017, președintele Klaus Iohannis a emis decretul de decorare a scriitoarei Ileana Vulpescu, in semn de înaltă apreciere pentru intreaga cariera pusa in slujba culturii, pentru contribuția remarcabila avuta la creșterea valorii literaturii romane contemporane, pentru traducerile prin care a deschis iubitorilor de carte noi posibilități de a lua contact cu literatura universala. Iohannis a conferit Ordinul National „Steaua României” in grad de Cavaler scriitoarei Ileana Vulpescu.

Ileana Vulpescu s-a născut pe 21 mai 1932, in județul Dolj, comuna Bratovoești, a absolvit Facultatea de Filologie in București, a lucrat ca lexicograf la Institutul de Lingvistica a Academiei si a colaborat la redactarea lucrărilor Dicționarul limbii romane si Dicționarul Explicativ al Limbii romane. Ilenei Vulpescu a fost soția poetului si traducătorului Romulus Vulpescu, care a decedat in 2012.

 

m.ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *