◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.05.2024

Principalul suspect în dosarul „Qatargate” riscă închisoarea dacă… „vorbește cu presa”

Eva Kaili, principala suspectă în scandalul de corupție Qatargate, se va întoarce în închisoare dacă va continua să vorbească despre acest caz în presă, potrivit echipei sale juridice, citată de politico.eu. Gonzalo Boye, unul dintre avocații lui Kaili, le-a scris deputaților europeni din comisia pentru afaceri juridice, afirmând că fosta vicepreședintă a Parlamentului este „amenințată cu reintrarea în închisoare dacă face vreun comentariu, direct sau indirect, despre cazul său către mass-media”. Boye a atașat o ordonanță de la judecătorul de instrucție care se ocupă de caz, Aurélie Dejaiffe, pe care a trimis-o după ce Kaili a apărut în mai multe organisme de presă, inclusiv la postul de televiziune belgian RTL, pentru a se apăra.

Kaili este unul dintre principalii suspecți în scandalul Qatargate și se confruntă cu acuzații preliminare de corupție, spălare de bani și participare la o organizație criminală, afirmă judecătorul, adăugând că există „o condiție de interzicere a contactului cu presa pentru orice este legat de prezenta investigație, care este… în curs și ar trebui să continue într-un climat senin”.

Potrivit Parchetului European, Kaili este acuzată că a cheltuit în mod fraudulos între 120.000 și 150.000 de euro din bani publici, iar dacă va fi găsită vinovată, ar putea primi între 5 și 15 ani de închisoare. Apelul de a evita mass-media vine pe lângă alte cinci condiții pe care Kaili a trebuit să le respecte de când a fost eliberată din închisoare, în aprilie anul trecut, inclusiv evitarea oricărui contact cu alți suspecți în caz, cu excepția „membrilor familiei apropiate”. (redacția UZPR)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *