◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.04.2024

Actuala Generație Z din SUA, ultima în care albii vor fi majoritari

Un studiu recent, bazat pe datele actualizate ale recensământului din SUA, arată că americanii din generația Z, născuți între 1997 și 2012, vor marca ultima generație cu o majoritate albă. Această schimbare va da naștere unei generații ulterioare cunoscută sub numele de „Generația Alpha”, născută după 2012, care va cuprinde o „minoritate majoritară”. Studiul arată că această tranziție, în care indivizii albi non-hispanici vor constitui mai puțin de jumătate din populația totală a SUA, este de așteptat să aibă loc în jurul anului 2045.

În plus, potrivit lavocedinewyork.com, analiza peisajului demografic al națiunii, cuprinzând distribuția pe vârstă și compoziția rasială-etnică, indică faptul că populația în vârstă se confruntă cu cea mai rapidă creștere, în timp ce populația de tineret este în scădere.

William Frey, autorul studiului Brookings Institute, a subliniat că „aceste modele au creat o diferență rasială între generații, în care populația mai tânără, influențată de tendințele recente de imigrare, se mândrește cu o diversitate mai mare în comparație cu grupurile de vârstă mai înaintate”. Pe de altă parte, autorul studiului sugerează că o reprezentare mai exactă a acestor schimbări ar putea fi realizată dacă viitorul recensământ din SUA, din 2030, își schimbă categoriile, astfel încât, în loc să se identifice doar ca hispanici, respondenții ar putea avea opțiunea de a selecta diverse categorii de „origine” și de a specifica anumite identități rasiale sau etnice.

Richard Alba, sociolog la Universitatea City din New York, subliniază că, în timp ce o societate diversă de masă evoluează, indivizii albi vor rămâne o componentă semnificativă a acestui nou peisaj. (redacția UZPR)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *