◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro30.04.2024

23 aprilie, Ziua Bibliotecarului, Ziua Internațională a cărții și a Drepturilor de Autor. Despre prietenie și cărți cu Mircea Mihăieș și Ioan T. Morar

Vineri, 21 aprilie 2023, la ora 14:00, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad invită publicul la Conferința „Despre prietenie și cărți cu Mircea Mihăieș și Ioan T. Morar”, un dialog cultural ce face parte din manifestările dedicate „Zilei bibliotecarului, Zilei Internaționale a Cărții și a Drepturilor de Autor”, 23 Aprilie.

Sub semnul Prieteniei și al cărții, cei doi scriitori și prieteni vor dialoga la bibliotecă depre lucrurile care contează: relații interumane și cultură, drumul de la formarea și dezvoltarea personalității umane până la înțelepciune parcurs sub influența cunoașterii, a cărții și a lecturii, lectură și prietenie-două constante în clădirea unei societăți sănătoase.

Moderatorii evenimentului de la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad vor fi Gabriel Ioan Vladu și Ioana Nistor.

Desfășurat sub egida Consiliului Județean Arad, dialogul cultural face parte din proiectului „Prietenii de Vocabular – Educație prin Relație”, derulat pe tot parcursul anului 2023 și inițiat de Parohia Ortodoxă Zimand Cuz, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad și Asociația „D.RE.P.T”–Dezvoltarea Resurselor pentru Toți.

***

Născut în 1954 în Șagu, județul Arad, Mircea Mihăieş este critic literar, eseist și publicist. După absolvirea liceului în Arad, a urmat facultatea de filologie a Universității din Timișoara, secția engleză-franceză. Este profesor universitar la catedra de limba și literatura engleză a Universității din Timișoara, unde predă cursuri de literatură engleză și americană. Este doctor în litere al Universității din București și redactor-șef al revistei „Orizont”, editorialist la „România literară” și la „Evenimentul zilei”. Membru al Uniunii Scriitorilor din România.

***

Ioan T. Morar, născut în anul 1956, în Șeitin,  județul Arad, a absolvit în 1981, ca șef de promoție, Facultatea de Filologie a Universității din Timișoara, secția română-franceză. Din 1987 a fost redactor la „Viața studențească” și „Amfiteatru”. După 1989, a lucrat la

„Cuvântul” și „Alianța Civică”. În 1990-1991 a fost redactor-șef la „Varietăți”, TVR. Este membru fondator al „Academiei Cațavencu”. Între 2004 și 2009 a fost senior editor la „Cotidianul”. A realizat emisiuni de televiziune, activând, până în 1996, în grupul „Divertis”.

În perioada 2010-2012 a fost consul general la Marsilia. Membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *