◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro07.05.2024

Festivalul presei de investigație Double Exposure a celebrat puterea filmului documentar

Cea de-a noua ediție anuală a Double Exposure, un festival care celebrează jurnalismul de investigație, a reunit din nou în Washington un grup intens implicat de jurnaliști, documentaristi, avocați și finanțatori.

Subiectele s-au dovedit dintre cele mai stingente: cum arată colaborarea pentru ziarele obișnuite să-și perfecționeze avantajul competitiv?; care sunt provocările pentru a lucra împreună ca o echipă cu adevărat diversă?; cum realizează un proiect de film independent o singură persoană?

O problemă majoră, în special pentru jurnaliştii şi editorii organizaţiilor media, a fost necesitatea de a creşte şi de a menţine încrederea cu comunităţile în care trăiesc. După cum a remarcat organizatorul festivalului, Lana Garland, această problemă a fost abordată în cadrul Grupului de lucru pentru responsabilitatea documentară. La Detroit Free Press, fotograful veteran Kimberly Mitchell realizează un documentar cu și despre activistul climatic Siwatu-Salama Ra. Editorul Kathy Kieliszewski, documentarist și jurnalist premiat, luptă de zeci de ani pentru importanța jurnalismului vizual.

Julian Rubinstein, jurnalist independent care a regizat filmul The Holly în 2022 și a scris o carte cu același nume, a descris un set diferit de probleme – relații strânse dintre bande, cruciați, lideri comunitari și guvernare, toți considerându-l pe jurnalist un impediment; Rubinstein a primit amenințări cu moartea.

Vorbind despre provocările muncii în echipă, producătorul Brad Lichtenstein, deținător al unui Premiu Emmy, a salutat preocupările generațiilor tinere pentru o calitate sănătoasă a vieții.

Ofițerul de program al Fundației MacArthur a adus vestea despre o coaliție de finanțatori recent lansată, Press Forward, care sprijină jurnalismul local și alte inițiative cu 500 milioane de dolari. Au fost prezentate, de asemenea, bursele pentru documentare jurnalistice care spun povești din comunitățile subreprezentate la NBC Docs și FRONTLINE/Firelight.

De asemenea, potrivit filmmakermagazine.com, multe instituții de știri speră să atragă telespectatori mai tineri, în special pe rețelele sociale, cu povești vizuale. Editorul Business Insider, Erica Berenstein, a povestit cum echipa folosește cunoștințele despre obiceiurile spectatorilor pentru a-i atrage în povești pe care altfel nu le-ar putea vedea.

Filmele au demonstrat, de asemenea, o gamă largă de opțiuni de povestire atunci când s-a prezentat jurnalism de investigație sub formă de documentar. „Stripped for Parts: American Journalism on the Brink”, al lui Rick Goldsmith, vizează cu exactitate fondurile speculative care distrug ziarele pentru activele lor – în special imobiliare. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *