◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.04.2024

Consiliul Național al Elevilor cere măsuri pentru șanse egale la examenul de bacalaureat

Consiliul Național al Elevilor cere măsuri de siguranță pentru ca adolescenții să poată avea șanse egale la examenul de bacalaureat și, ulterior, la înscrierea în învățământul universitar.

Solicitarea vine după ce la prima sesiune de bacalaureat de anul acesta 300 de lucrări la limba și literatura română au avut, după recorectare, note modificate cu mai mult de un punct și jumătate. Elevii precizează, într-un comunicat, că baremele de corectare lasă loc de interpretare și că unii profesori nu acordă punctaje parțiale pentru răspunsuri incomplete sau pentru pașii de rezolvare, ceea ce poate duce la discrepanțe substanțiale de notare între elevi. Mai există și erori umane în momentul în care sunt introduse în sistem punctaje eronate, un alt aspect care poate afecta viitorul elevilor, mai subliniază Consiliul.

Pentru ca elevii să poată avea șanse egale la examenul de bacalaureat și, ulterior, la înscrierea în învățământul universitar, este fundamental ca toți profesorii care fac parte din comisiile de evaluare să beneficieze de aceeași instruire și de o prelucrare mult mai aprofundată a baremului, atrage atenția Consiliul Național al Elevilor.

Datele Ministerului Educației arată că din cele aproape 55.000 de note contestate, mai puțin de 3.000 au rămas neschimbate și aproximativ 2.760 de absolvenți de clasa a XII-a au reușit să promoveze examenul după ce au cerut reverificarea lucrărilor. Rata de promovare a acestei sesiuni a bacalaureatului este de 75%. (Radio România Actualități)

Foto: Yustinus Tjiuwanda/Unsplash 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *