◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.06.2024

Jurnaliștii liber profesioniști față în față cu închiderea publicațiilor

Societatea Jurnaliştilor Independenţi (SFJ) a organizat o întâlnire la recentul Festival Internaţional de Jurnalism de la Perugia.

SFJ a fost fondată în martie 2020 ca un răspuns la preocupările tot mai mari cu privire la modul în care pandemia ar afecta munca jurnaliştilor independenţi. Pentru mulți membri, ultimele 12 luni au fost unele dintre cele mai grele de până acum, deoarece resimt efectele creșterii economice globale lente, concedierilor din industrie și închiderii publicațiilor, relatează journalism.co.uk.

Jurnaliștii liber profesioniști din întreaga lume au împărtășit povești și preocupări. Potrivit SFJ, freelancerii consideră că este nevoie de plăți echitabile și la timp, pentru a eradica o cultură la nivel de industrie a plății scăzute, lente, înscriere formală pentru freelanceri care lucrează regulat pentru o organizație de journalism, crearea de puncte de contact regulate (lunare) pentru freelanceri, pentru a comunica întrebări/actualizări despre un loc de muncă,  oferirea de acces la echipamente de lucru și de beneficii pentru angajați,  reprezentare și includere la evenimente și conferințe din industrie unde pot fi auzite voci diverse, independente.

Societatea Jurnaliştilor Independenţi este o comunitate online cu peste 3.000 de membri din întreaga lume. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *