◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro30.04.2024

Criza locuințelor din Germania generează dezbateri aprinse

Germania se află în prezent în mijlocul celui mai grav deficit de locuințe din ultimii 20 de ani, iar chiriile din majoritatea orașelor mari cresc continuu. Aceasta este o problemă care i-a determinat pe experți și politicieni să facă tot felul de propuneri în ultimii ani – de la introducerea de plafon de chirie până la încurajarea oamenilor să se mute din orașe în mediul rural. Cel mai recent, propunerile s-au concentrat pe oferirea de noi opțiuni cetățenilor în vârstă și pe efectuarea unor modificări ale legii închirierii, care ar afecta contractele de închiriere mai vechi, mai ieftine.

O propunere a Partidului Verzilor este ca cersoanele în vârstă să aibă opțiunea de a-și schimba casa închiriată cu o familie. Ideea din spatele acestui lucru este că, de multe ori, persoanele în vârstă locuiesc în case prea mari pentru a le întreține și, în actuala piață de închiriere, reducerea dimensiunilor ar însemna adesea că ar trebui să plătească mult mai mult pentru un apartament mai mic. „În acest fel, vârstnicii se pot muta într-un apartament mai mic fără a ajunge să plătească mai multă chirie”, a spus ea.

Un studiu recent despre „locuința la bătrânețe”, care a fost prezentat la târgul Bauma din München, arată că locuințele la prețuri accesibile pentru cetățeni în vârstă devin din ce în ce mai rare în orașe, iar familiile caută mai mult spațiu de locuit.  De asemenea, a numit „alarmant” deficitul iminent de locuințe pentru cetățeni în vârstă.

O altă propunere a fost înaintată de cercetătorii de la Institutul Imobiliar al Universității din Regensburg. Otrivit thelocal.com, cercetătorii, conduși de profesorul de economie Steffen Sebastian, afirmă că chiriile pentru deținătorii de contracte vechi și ieftine ar trebui să crească semnificativ. Astfel, cei care au locuit de mult timp în apartamente mari și continuă să beneficieze de chirii ieftine s-ar muta în apartamente mai mici. Cercetătorii susțin că în prezent există suficient spațiu de locuit în Germania, dar acesta este doar „distribuit greșit”. „Nu se poate ca statul să ofere o protecție extremă persoanelor care plătesc o chirie mică de zeci de ani, indiferent dacă sunt nevoiași sau nu, în timp ce alții pur și simplu nu pot găsi un apartament la prețuri accesibile”, a spus Sebastian. (redacția UZPR)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *