◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.04.2024

Peste 10% dintre reporterii care relatează local în statele americane sunt studenți la Jurnalism

În prezent, SUA pierd două ziare comunitare pe săptămână, în medie, și 70 de milioane de americani trăiesc în deșerturi de știri, comunități cu o acoperire slabă – sau lipsă – de știri locale. Numărul total de reporteri de stat cu normă întreagă a scăzut cu 6% din 2014 până în 2022. Acolo unde reporterii cu normă întreagă au dispărut, programele de relatare conduse de universități au intervenit, potrivit cercetărilor realizate de Centrul de Cercetare Pew. Peste 10% dintre reporterii care relatează local în statele americane sunt studenți la Jurnalism, iar în unele state sunt o prezență semnificativă în corpul mass-media de stat.

Programele de raportare Statehouse, de exemplu, fac parte dintr-un angajament mai amplu al universităților de a conecta educația studenților cu nevoile locale de știri. Prin cursuri, redacții și colaborări media, aceste programe oferă studenților oportunități esențiale de a folosi abilitățile pe care le-au învățat în sălile de clasă – și oferă o acoperire a știrilor locale extrem de necesară. Bursele emergente constată că parteneriatele dintre instituțiile de știri și universități sunt eficiente atât în ceea ce privește predarea ătre studenți, cât și pentru serviciul adus publicului, potrivit theconversation.com.

În 2022, aproximativ 250 de studenți reporteri au produs peste 1.000 de articole pentru 1.200 de instituții media din 17 state. De exemplu, la Universitatea din Missouri, articolele studenților despre lipsa serviciului de internet de mare viteză în zonele rurale au creat un impuls pentru ca parlamentarii să adopte o nouă legislație, care a oferit milioane de dolari pentru a se crește accesul la internet de bandă largă. În Louisiana, 92 de publicații difuzează povești de la echipa de relatare a Statehouse University și cea a Louisiana State University. În Montana, un student reporter a scris un articol investigativ la începutul anului 2023, punând sub semnul întrebării cheltuielile dintr-un fond de stat axat pe sănătatea mintală și prevenirea sănătății. Povestea a fost republicată pe scară largă. O săptămână mai târziu, guvernatorul Greg Gianforte a anunțat noi alocări, de 2,1 milioane de dolari, pentru screeningul universal de sănătate mintală, din acest fond.

Încă din 2016, o serie de articole de la Serviciul de știri din Capitala Universității din Maryland a generat multă atenție cu privire la lipsa supravegherii de stat a caselor de bătrâni; legislatorii au adoptat două legi care abordează problemele ridicate în articolele studenților. În Vermont, Serviciul de știri comunitare al Universității din Vermont a început un program de relatare, în această primăvară, cu studenți care primesc fiecare o bursă de 1.000 de dolari. Împreună, tinerii au publicat deja 23 de povestiri pe probleme sociale de primă relevanță pentru comunitățile cărora li se adresează. În Indiana, unii dintre cei 1.000 de studenți de la Franklin College lucrează cu Statehouse File și umplu, prin articolele lor, golurile din știrile locale și, de asemenea, își dezvoltă abilități profesionale în teren. (redacția UZPR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *