◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro17.05.2024

Festivalul Internațional de Film Ecologist EcoFest 2023. Săptămâna viziunii cinematografice asupra mediului înconjurător

Inițiativa Ecologistă Europeană și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România organizează, în perioada 9-14 octombrie 2023, în Ilfov, cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Internațional de Film Ecologist EcoFest – „Pentru sănătatea Pământului”.

De 13 ani, Eco Fest propune nu numai o competiție a celor mai noi filme cu tematică ecologistă, ci și o viziune cinematografică asupra mediului înconjurător, o nouă atitudine și o încercare de a schimba mentalități. Cu fiecare ediție, Festivalul internațional de Film ecologist EcoFest a dus acest mesaj pe tot teritoriul României (Oradea – 2011, 2012 – Brăila, 2013 – Băile Felix, 2014 – Piatra Neamț, 2016 – București, 2017 – Suceava, 2018 – București, 2019 – Sinaia, 2021 – Craiova, 2022 – Galați). Festivalul a constituit și o platformă pentru diseminarea de bune practici ale orașelor și județelor gazdă în domeniul protecției mediului și al dezvoltării durabile.

Dimensiunea internațională a festivalului, unul dintre cele mai importante evenimente de gen din Europa de Est, a fost dată nu numai de sutele de realizatori de filme, producători, actori, critici de film, manageri culturali de pe aproape toate continentele care au participat la festival, ci și de prezența la evenimente internaționale de anvergură.

La EcoFest 2023 vor participa cineaști și cele mai reușite filme de gen în plan internațional, peliculele fiind prezentate gratuit publicului. Programul ediției 2023 va cuprinde două secțiuni de proiecții de filme cu tematică ecologistă, „Competiţie” şi „Panorama”. În cadrul primei secțiuni vor intra în competiție filme prezentate pentru prima oară în România, jurizarea fiind asigurată de un juriu internațional de specialitate și de un juriu al elevilor, format din 100 de elevi din școlile din județul Buzău (care va decerna Marele Premiu al publicului). O a doua secțiune, intitulată „Panorama”, oferă hors-concours filme reprezentative cu tematică ecologistă, românești și străine, premiate la festivalurile internaționale de gen.

Pe lângă proiecții de film, în cadrul EcoFest 2023 se vor organiza manifestări dedicate unor personalități sau genuri cinematografice, concerte, precum și workshop-uri educative și de creație, interactive, cu tematică ecologistă și culturală.

Festivalul va avea o importantă componentă educativă prin implicarea școlilor și elevilor din județul Buzău într-un concept original numit „Zona liberă de indiferență”, care, de-a lungul celor 12 ediții ale festivalului, a devenit cel mai amplu program de educație ecologistă non-convențională desfășurat în România. În cadrul „Zonei Libere de Indiferență” se va organiza o competiție între echipe reprezentând școli și licee din județul Buzău, care vor prezenta câte un proiect ecologist ce va fi susținut de un moment artistic.

Transmisia Festivalului va fi realizată online pe site-ul și conturile proprii de pe platformele de socializare ale Festivalului și organizatorilor. Știri, reportaje și transmisii live de la festival vor fi difuzate în presa scrisă și audio-vizuală (tv, radio, online).

EcoFest Festivalul Internațional de Film Ecologist este organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Consiliul Județean Ilfov, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, Inspectoratul Școlar Județean Ilfov, Primăria Bragadiru, în parteneriat cu Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor și Antena 3 CNN.

Detalii pe www.ecofestromania.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *