◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro17.05.2024

„Collision of Power: Trump, Bezos and The Washington Post”, de Marin Baron. Povestea relevantă a luptei unui ziar cu  hărțuirea de la vârful politicii

Cartea  „Collision of Power: Trump, Bezos and The Washington Post”, de Marin Baron, este o trilogie, o examinare revelatoare din interior despre Jeff Bezos, The Washington Post și modul în care fostul președinte Donald Trump a încercat să se folosească de puterea sa enormă pentru a discredita renumitul ziar. În același timp, cartea este o poveste tensionată, uneori cu accente de thriller, despre modul în care The Washington Post a navigat într-o perioadă periculoasă pentru jurnalism.

Bezos, care a cumpărat ziarul cu fonduri proprii, apare ca fiind hotărât, disciplinat, analitic, concentrat, strategic în gândirea sa și remarcabil de calm, în timp ce un Trump mereu furios a folosit necruțător amvonul prezidențial pentru a ataca Amazon. Baron, editorul executiv al The Washington Post în perioada 2013-2021, a cercetat în mod amplu și s-a gândit profund la cum să acopere președinția fără precedent a lui Donald Trump: „Trebuia să mă pregătesc pentru marca lui de președinte”.

Un timp, Trump a început să-l sune pe Baron la orice oră, plângându-se că un articol din Post îl descria ca „slab” și „băiețel”. Fostul editor relatează și episodul în care reporterii ziarului au urmărit o femeie pe care au ajuns să o suspecteze că încerca să prindă publicația într-o operațiune menită să discrediteze o anchetă asupra candidatului republican al Senatului din Alabama, Roy Moore. „În cele din urmă a fost Proiectul Veritas pe care reporterii Post l-au expus ca fiind organizația din spatele efortului de a discredita ziarul”, explică Baron.

„Collision of Power: Trump, Bezos and The Washington Post” servește ca o reamintire a fragilității democrației și a modului în care era rețelelor de socializare a făcut mai ușoară stăpânirea opiniei publice, potrivit abcnews.go.com.

Baron mai relatează cum Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor (CPJ), care monitorizează de obicei amenințările la adresa libertății presei, a început să se concentreze asupra lui Trump ca fiind o amenințare. În primii doi ani de administrație, CPJ a constatat că 11% dintre tweet-urile lui Trump au denigrat presa. Poate că răspunsul este un citat din Bezos: „Avem nevoie de unificatori, nu de denigratori”. (redacția UZPR)

Foto: YouTube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *