◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.04.2024

Puternicele sindicate franceze amenință cu greve și proteste naționale dacă va crește vârsta de pensionare

Principalele sindicate din Franța declară că sunt pregătite să organizeze greve și proteste la nivel național, care ar putea duce la conflicte sociale majore, dacă planurile de reformă ale guvernului, care urmează să fie înaintate în curând Parlamentului, nu sunt modificate. De mai multe luni, guvernul premierului Elisabeth Borne a dezvăluit detalii despre planurile sale de reformă a pensiilor, care include împingerea progresivă a vârstei de pensionare la 64 sau 65 de ani, în conformitate cu promisiunea electorală a președintelui Emmanuel Macron.

Dar sindicatele, inclusiv opt dintre principalele sindicate ale muncitorilor, și unele sindicate studențești, s-au declarat „gata să se mobilizeze” pentru a împiedica adoptarea reformei, arată un comunicat intersindical. „Guvernul susține în mod greșit că creșterea vârstei legale de pensionare este un imperative. Guvernul ar avea întreaga responsabilitate pentru un conflict social major dacă ar continua planurile de reformă”, au avertizat sindicatele, care resping planul guvernului pentru o reformă bazată pe parametri.

Principalele sindicate sunt îngrijorate și de calendarul guvernului „într-un moment în care contextul social, de mediu și economic este deosebit de dificil pentru o parte din ce în ce mai mare a populației”. Pentru a-și manifesta opoziția, sindicatele au anunțat  „o primă dată de mobilizare unitară, cu greve și demonstrații, în ianuarie”.

Sindicatele se așteaptă ca o mare parte a populației să li se alăture pentru a se opune „oricărei creșteri a vârstei legale de pensionare și oricărei creșteri a stagiului de cotizare”.

Sindicatele au anunțat deja o nouă ședință intersindicală pentru ziua în care textul de reformă al guvernului este prezentat oficial Parlamentului, care, conform ultimelor informații, va avea loc în jurul datei de 15 decembrie, notează EURACTIV. (redacția UZPR)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *