◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.04.2024

Granturile organizațiilor filantropice pot „adăposti” studenții jurnaliști de „vânturile politice” schimbătoare

Fie că trimit articole pentru ziarele universitare sau pentru instituțiile de știri locale cu personal redus, reporterii studenți produc unele dintre cele mai importante și mai răsunătoare materiale de jurnalism din SUA. Mulți studenți participă la programe de jurnalism conduse de universități care le oferă experiență de relatare pentru instituțiile de știri din comunitate, completând în același timp golurile create de scăderea acoperirii locale.

Centrul de Cercetare Pew a constatat că o pondere tot mai mare a reporterilor de stat din întreaga țară sunt studenți. Anul trecut, jurnaliștii universitari au contribuit cu peste 10.000 de știri originale la peste 1.550 de posturi de știri locale, potrivit Centrului pentru Știri Comunitare de la Universitatea Vermont.

În ciuda proeminenței tot mai mari a jurnaliștilor din facultate, odată cu vizibilitatea și impactul lor se manifestă și o creștere a pericolelor la care sunt expuși. La fel ca și colegii lor care activează de mai mulț

I ani în presă, viitorii jurnaliști care încă sunt pe băncile facultăților de profil trebuie să facă față hărțuirii, discursurilor urii, repercusiunilor inbformațioilor pe care le relevă. La toate acestea se adaugă reducerile semnificative de bugete și în general dificultăți financiare care se adâncesc în fiecare zi. La universitățile publice, în special, raportarea bugetelor, personalul și subiectele de acoperire sunt supuse unor bătălii politice între legislatori și administratorii de stat, potrivit philanthropy.com.

Atacurile asupra relatării studenților sunt atât instituționale, cât și personale, inclusiv hărțuire online și abuzuri, iar tinerii suportă astfel de atacuri fără nicio îndrumare sau protecție legală. Hărțuirea de acest fel ar putea să-i conducă pe viitorii jurnaliști afară din domeniu înainte ca aceștia să aibă șansa de a intra în industrie și are potențialul de a restrânge gama de perspective jurnalistice. Din fericire, sprijinul filantropic poate servi drept bastion împotriva amenințărilor din campus și din afara campusului la adresa programelor de reportaj conduse de universități și a ziarelor din campus, protejând jurnaliştii studenți și serviciile pe care le oferă.

Donatorii pot avea cel mai mare impact cu granturi bine direcționate care țin la adăpost aceste programe de vânturile politice schimbătoare. Modele de succes există în toată țara – bursa de relatare Open Campus HBCU oferă dezvoltare profesională și formare pentru studenții din colegiile și universitățile istorice, Student Press Law Center oferă consiliere juridică și o linie telefonică gratuită pentru tinerii jurnaliști, Student Media Challenge – a Solutions Journalism Network oferă granturi redacțiilor universitare pentru proiecte inovatoare ale studenților. Fondurile au fost folosite pentru a lansa un podcast despre industria alimentară și pentru a aborda deșerturile de știri din zona rurală din Missouri, printre altele. Jurnalismul universitar poate face parte din orice strategie filantropică de sprijinire a știrilor locale. De exemplu, angajamentul de a strânge 500 milioane de dolari al noii inițiative Press Forward este îndemnată să-și concentreze privirea și asupra ziarelor și reporterilor din campusuri. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *