◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro17.05.2024

Depresia, în creștere și agravare inclusiv în rândul oamenilor sănătoși

Cazurile de depresie sunt în creștere, arată un nou studiu. Cercetătorii din Utah, SUA, spun că un studiu efectuat pe peste 135.000 de persoane arată că atât ratele, cât și severitatea simptomelor depresive au crescut „semnificativ” în timpul pandemiei și s-au prelungit în timp, chiar și în rândul celor care nu au fost niciodată bolnavi.

Mai mult de jumătate din toți pacienții au raportat un anumit grad de simptome depresive relevante clinic, spun oamenii de știință. Echipa de cercetare adaugă că pandemia a avut un impact asupra majorității aspectelor vieții unui popor – de la izolare și carantină până la distanțare socială și un peisaj în continuă schimbare de reguli și restricții. Acest lucru a creat stres care a afectat sănătatea mintală a milioane de oameni.

„Nu a contat dacă un pacient a fost pozitiv sau negativ pentru virus. Am găsit rate crescute de depresie în general. Deoarece sănătatea mintală precară poate avea un impact asupra bolilor cronice, inclusiv a bolilor cardiovasculare, screening-ul și tratarea sănătății mintale este o parte esențială a oricărui proces general de îngrijire a pacientului în acest moment. Făcând acest lucru, îi va ajuta atât pacienții în acest moment, cât și le va proteja sănătatea viitoare”, spune Heidi May, dr., epidemiolog cardiovascular la Intermountain Health, într-un comunicat de presă.

Cercetătorii americani, care și-au detaliat rezultatele la sesiunea științifică din 2023 a Colegiului American de Cardiologie, au descoperit o creștere „semnificativă” a scorurilor depresive – înainte de pandemie, aproximativ 45% dintre pacienți au raportat un anumit grad de depresie, iar începând din 2021, aceasta a urcat la 55 de procente. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *