◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.04.2024

Robotizarea stresează la maximum lucrătorii

Tot mai mulți lucrători se tem că un robot le va lua într-o zi slujba, această teamă se transform în anxietate și uneori mai grav. Un nou studiu, publicat în revista Labor Economics, a descoperit faptul că prezența mașinăriilor îi duce pe mulți muncitori direct „în brațele” alcoolului sau stupefiantelor. Cercetătorii de la Universitatea din Pittsburgh, SUA, punctează că lucrătorii americani sunt mai predispuși să raporteze probleme de sănătate mintală și cazuri de abuz de substanțe dacă lucrează alături de roboți. „Există un interes larg în înțelegerea efectelor roboților pe piața muncii. Și dovezi ale modului în care roboții au afectat angajarea și salariile lucrătorilor, în special în sectorul de producție. Cu toate acestea, știm încă foarte puține despre efectele asupra sănătății fizice și mintale. Pe de o parte, roboții ar putea îndeplini unele dintre cele mai solicitante, intense din punct de vedere fizic și riscante sarcini, reducând riscul în dreptul lucrătorilor. Pe de altă parte, concurența cu roboții poate crește presiunea asupra oamenilor care își pot pierde locul de muncă sau pot fi forțați să se recalifice”, detaliază economistul Pitt Osea Giuntella, profesor asistent la Departamentul de Economie, într-un comunicat de presă.
În timpul studiului, au descoperit că numărul deceselor cauzate de droguri sau alcool a crescut cu 37,8 cazuri la 100.000 de persoane în cazul oamenilor care lucrează alături de mașinării. Mai mult, comunitățile care lucrează lângă roboți au înregistrat, de asemenea, o creștere a ratei locale de sinucideri și a numărului de probleme de sănătate mintală. (redacția UZPR)
Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *