◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.04.2024

Studiu. Oferirea unei sume de bani persoanelor fără adăpost le poate scoate de pe străzi

Un nou studiu derulat în cadrul Universității din British Columbia, Canada, sugerează că oferirea unei sume de bani persoanelor fără adăpost îi poate scoate de pe străzi.

Iarna care vine va fi a treia în care Allan DeYoung locuiește într-un șopron din Dartmouth: „Sunt unul dintre cei norocoși că am asta”. Dar poate exista în curând o nouă abordare problemel celor fără adăpost în Canada. „Oamenii tind să dezumanizeze persoanele fără adăpost. Sunt considerați mai puțin competenți și mai puțin capabili, mai ales când vine vorba de chestiuni financiare”, punctează Jiaying Zhao, profesor asociat de psihologie la Universitatea din Columbia Britanică. În cadrul experimentului, 50 de persoane fără adăpost din Vancouver au primit câte 7.500 de dolari și apoi au fost urmărite timp de un an, pentru a le urmări progresul. Studiul a constatat că cei mai mulți bani au fost cheltuiți pe chirie, hrană, locuință, tranzit, mobilier, o mașină uzată și haine. În același timp, această „infuzie” de capital se poate dovedi o economie pentru autorități, potrivit atlantic.ctvnews.ca. „Transferul de numerar a generat economii nete pentru guvern și societate. Metoda este de fapt mai ieftină decât ceea ce cheltuim în prezent pentru persoanele fără adăpost”, adaugă Zhao.

Când a fost întrebat ce ar face cu 7.500 de dolari, DeYoung nu a ezitat: „Mi-aș păstra 1.000 de dolari pentru mine, într-un cont bancar, și aș dona restul la Margaret’s House, organizație caritabilă din Dartmouth care oferă mese calde gratuite adulților care au nevoie”.

Bill Lord, voluntar la Biserica Sf. Paul din Halifax, crede că „cei 7.500 de dolari sunt o idee bună, arată că oamenii care primesc acei bani îi folosesc cu înțelepciune”.

Odată cu terminarea studiului, se estimează introducerea acestui tip de program-pilot în alte orașe Canada, precum și din SUA. (redacția UZPR)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *