◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro08.07.2024

Doctorat Eva Iova Șimon: „Identitate și memorie. Presa scrisă a românilor din Ungaria 1950-2000”

În ziua de 27 iunie, la Universitatea de Vest din Timișoara a avut loc susținerea publică a tezei de doctorat cu titlul „Identitate și memorie. Presa scrisă a românilor din Ungaria 1950-2000” a doamnei Eva Iova Șimon, jurnalist român în Ungaria, redactor-şef la revista „Foaia românească” – Jula.

În fața unei comisii de șase membri, Eva Iova Șimon a prezentat un rezumat al tezei sale de 250 de pagini, la care a lucrat timp de trei ani și care se bazează pe interrelaționarea conceptelor de identitate și memorie în cazul comunității istorice românești din Ungaria, în special prin cercetarea documentară a presei scrise românești, apărută în ultima jumătate a secolului al XX-lea, relatează afnews.com.

Prin lucrarea sa, doctoranda și-a propus să prezinte câteva elemente hotărâtoare pentru românii din Ungaria din perioada postbelică, prin unele articiole din presa vremii și documente de arhivă pe care le-a completat cu date obținute de la surse autohtone, care au studiat îndeaproape și au trăit vremurile respective. „Azi am avut o zi cu mari emoții, deoarece mi-am susținut public, la Universitatea de Vest din Timișoara, în fața unei comisii de șase membri, teza de doctorat despre presa scrisă a românilor din Ungaria. Mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine în ultimii patru ani, cu încurajări și sfaturi utile. În urma susținerii publice, comisia de examinare mi-a acordat azi titlul de doctor în filologie, cu calificativul excelent”, a scris Eva Iova Șimon pe pagina sa de socializare. (redacțuia UZZPR)

Foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *