◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.04.2024

Viitoarea carieră în jurnalism, experimentată de liceeni la Universitatea Florida

Elevii de liceu s-au adunat din toată țara pentru a participa la Institutul media de vară (SMI) al Colegiului de Jurnalism și Comunicare al Universității din Florida. Acest eveniment a permis studenților să dobândească experiență și cunoștințe relevante în jurnalism. Participanții au ales dintr-o varietate de opțiuni și specializări care i-au adus în lumea practică a unui student și reporter.

Specializările oferite în cadrul programului 2023 au fost Anchoring and Hosting, Broadcast Reporting, Comunicare, Feature and News Writing, Filmmaking: The Reel Narrative, Photojurnalism, Sports Reporting și Social Media.

Au fost predate subiecte generale aplicabile în mai multe discipline, iar studenții s-au implicat în sesiunile opționale. Au urmat un curs de patru ore în fiecare după-amiază, unde s-au adâncit într-o specializare la alegerea lor. Studenții au studiat, au câștigat experiență practică și au creat un proiect jurnalistic legat de specializarea lor, potrivit eu.gainesville.com.

Cursurile au fost predate de profesorii și personalul colegiului, iar liceenii au fost monitorizați de o echipă de asistenți rezidenți (RA) și asistenți ai profesorilor (TA), care sunt actuali studenți ai Universității Florida.  „Cei mai buni și mai strălucitori vor să se conecteze cu cei mai buni și mai strălucitori”, a spus Harrison Hove, director al Institutului Media și al Departamentului de Jurnalism.

Programul se desfășoară la Universitatea Florida de peste patru decenii. Au fost reprezentate mai mult de o duzină de state – New York, New Jersey, Pennsylvania, Connecticut și Californiaprintre altele.

Programul le oferă elevilor de liceu o șansă de a vedea cum pot reuși și învăța la Universitatea Florida să fie viitori jurnaliști de succes.

Kalisha Whitman, manager de știri în Innovation News Center la UF CJC și instructor Summer Media Institute, a declarat că programul oferă experiență individuală, practică de la profesioniști și antrenori, pentru a continua cariera studenților în jurnalism.

Foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *