◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.04.2024

Medalie „Centenarul UZPR” pentru Aerostar Bacău

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR)  a acordat Grupului Industrial Aeronautic Aerostar, din Bacău, la aniversarea a 70 de ani de la înființare medalia jubiliară emisă la sărbătorirea Centenarului primei organizații profesionale a ziariștilor.

Medalia a fost înmânată Președintelui Director General al Aerostar, Grigore Filip, de Cornel Cepariu, președintele Filialei Bacău a UZPR, la reuniunea aniversară organizată la sediul companiei băcăuane.„Am reținut și din ceea ce s-a spus la această reuniune  aniversară – a spus Cornel Cepariu – încă o deviză proprie companiei Aerostar: «Longevitate în performanță», alături de o deviză deja cunoscută și consacrată, «Performanță prin profesionalism». Pentru această longevitate în performanță, UZPR a decis să acorde medalia jubiliară emisă la aniversarea a 100 de ani de la înființarea primei organizații profesionale a ziariștilor. Aerostar are performanțe de ordin tehnic și tehnologic, dar și în procesul de privatizare a ei. A fost un moment deosebit pentru industria de la noi că Aerostar a fost privatizată având capital integral românesc, proces făurit de oameni îndrăzneți care au trecut peste ani foarte dificili mai ales imediat după 1990.”

Grigore Filip a mulțumit pentru medalie și a exprimat speranța ca gestul să fie și un semn al deschiderii companiei Aerostar față de societatea civilă și față de presă.

Aerostar înseamnă industrie-producție, reparații și modernizări de mii de avioane civile, dar și motoare și echipamente pentru avioane militare la standarde de compatibilitate și de interoperabilitate NATO. Mai toate avioanele Airbus care zboară astăzi în lume au și piese și echipamente realizate la Aerostar, iar alte milioane de piese și componente de aviație civilă fabricate aici se regăsesc pe avioanele care zboară în întreaga lume. Baza de întreținere pentru avioane civile Boeing 737 și Airbus 320 de la Aerostar este „Nr. 1 în România” și în această parte a Europei. Mai nou, compania oferă mentenanță pentru avioanele militare F 16 și construcția de drone militare Watchkeeper X.”

Grigore Filip: „În prezent, menținem direcțiile de acțiune, deși acum avem și alte tipuri de produse, o altă generație tehnologică și alte generații de clienți. Suntem un Centru de producție pentru aviație implicat în lanțurile globale de furnizare pentru aviația comercială, un Centru de mentenanță a aviației civile cu o puternică amprentă pe piața regională și suntem unul dintre liderii industriei de apărare din România. Ne vom continua misiunea, pentru că suntem datori să ne comportăm ca români și față de istoria acestei fabrici.”

 

Petru Done

 secretarul Filialei „Marius Mircu” Bacău a UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *