◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.04.2024

Austriecii resping ideea apartenenței țării la NATO

O majoritate clară a austriecilor se exprimă în favoarea unei politici de securitate mai intense a UE, dar resping aderarea la NATO, potrivit unui sondaj recent, realizat de Societatea Austriacă pentru Politică Europeană (ÖGfE).

Mai precis, dacă s-ar organiza un referendum privind apartenența la NATO în Austria, sondajul a constatat că șase din zece respondenți s-ar opune, doar doi din zece pronunțându-se în favoarea acestei perspective. În ceea ce privește apartenența la UE, însă, 68% dintre respondenți s-au declarat pentru. „Scepticismul și incertitudinea cresc, dar sprijinul fundamental pentru aderarea la UE este incontestabil în Austria, mai ales în perioade de criză. Populația spune, de asemenea, da unei cooperări europene mai puternice în domeniul securității și apărării, în timp ce aderarea la NATO este respinsă ferm”, a declarat secretarul general al ÖGfE, Paul Schmidt, potrivit APA.

În ultimii trei ani, opinia cu privire la problema aderării la NATO a rămas mai mult sau mai puțin constant, potrivit EURACTIV. Potrivit aceluiași sondaj, aproximativ jumătate dintre respondenți consideră că este „foarte important” sau „destul de important” ca UE și statele sale membre să sprijine în continuare Ucraina în lupta sa împotriva agresiunii Rusiei. „Apartenența la UE nu este văzută fiind în contradicție cu neutralitatea și se pledează în mod fundamental pentru o Europă mai puternică și independentă în lume”, adaugă Schmidt.

În Austria, o dezbatere asupra neutralității a fost reaprinsă în februarie, după ce zeci de experți și personalități publice au cerut o reorientare a politicii de securitate austriece, printr-o scrisoare deschisă. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *