◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.04.2024

Parteneriat pentru creditarea studenților internaționali care vor să studieze în SUA

Împrumuturile pentru studenți au devenit o parte fundamentală a accesului la învățământul superior. Datele arată că, în timp ce taxele medii de școlarizare au rămas stabile în ultimul deceniu, cele pentru studii superioare aproape s-au triplat în SUA în ultimii 30 de ani. Costul mediu este de peste 36.000 dolari pe an pentru un student. În prezent, peste jumătate dintre studenți se bazează pe împrumuturi pentru studenți pentru a avea acces la învățământul superior.

Deși sunt o povară de lungă durată pentru studentul obișnuit, împrumuturile oferă o punte către programele universitare care altfel ar fi inaccesibile. Învățământul superior continuă să fie „opțional”, dar poate deschide piața muncii în mod semnificativ studenților, determinând calitatea viitoare a vieții și siguranța locului de muncă.

În peisajul învățământului superior din SUA se află studenții internaționali. În cursul anului școlar 2021-2022, aproape 950.000 de studenți născuți în străinătate au fost înscriși la colegii și universități din SUA – 4,7% din total. Studenții internaționali sunt considerați un ingredient esențial în structura economiei SUA, permițând un aflux al celor mai bune talente globale. „SUA găzduiesc aproape un milion de studenți internaționali care nu numai că umplu universitățile noastre cu cele mai strălucite minți de pe tot globul, dar aduc și acele lecții pentru a accelera economia noastră pentru generații”, punctează Misha Esipov, CEO Nova Credit.

Concurența este dură pentru locurile în programele de la colegiile din SUA, dar pe lângă faptul că este acceptată, finanțarea studiilor în străinătate este cel mai dificil pas pentru studenții care urmează studii în străinătate.

 

Evaluare și aprobare pe bază de scor

Potrivit fintechnexus.com, aproximativ jumătate dintre studenții internaționali își finanțează educația prin fonduri personale sau prin metode alternative, cum ar fi programele de muncă și studii. Cu toate acestea, există o cerere în creștere pentru împrumuturi private. „Adevărul este că sistemele noastre de finanțare a învățământului superior prezintă obstacole nerezonabile, uneori insurmontabile, atât pentru imigranți, cât și pentru studenții internaționali. Prea des educația de calitate, care deschide ușile, nu este la îndemână”, a scris Esipov pe LinkedIn.

Așa se face că Nova Credit a lansat Pașaportul de credit, cu scopul de a deschide oportunități globale de creditare peste granițe. Compania a încheiat un parteneriat cu Earnest, pentru a permite studenților internaționali opțiuni pentru finanțarea educației lor în SUA.

Earnest este un furnizor privat de credite, specializat în credite pentru studenți și refinanțare a acestora. Pașaportul de credit se integrează în aplicația de împrumut Earnest, astfel încât debitorii internaționali să-și poată împărtăși informațiile despre credit atunci când solicită un împrumut privat. Creditorii vor putea apoi să acceseze istoricul de credit al studentului și i se oferă un scor, pentru a sprijini evaluarea cererii.

Studenții eligibili pot accesa apoi împrumuturile Earnest fără a implica un co-semnatar din SUA, reducând frecvența pentru finanțarea educației lor. Studenții pot împrumuta până la 100.000 de dolari, cu termene de până la zece ani, cu o perioadă de grație de nouă luni.

În prezent, împrumuturile pentru studenți internaționali sunt disponibile numai pentru cei care urmează un MBA sau un master în inginerie, dar compania a anunțat că va extinde accesul în viitor. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *