◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Încă un jurnalist ucis în Mexic; al 13-lea de la începutul anului

Violența împotriva jurnaliștilor mexicani crește. Trei persoane, inclusiv un ziarist local proeminent, au fost împușcate în interiorul unui bar din centrul Mexicului, marcând a 13-a ucidere a unui lucrător media în acest an.
Guvernatorul Guanajuato Diego Rodriguez Vallejo a condamnat uciderea lui Ernesto Mendez, directorul publicației locale Tu Voz, după ce un grup de oameni înarmați au luat cu asalt barul, pe care Mendez îl deținea și în orașul San Luis de la Paz. „Nu doar proprietarul unității a fost ucis, ci, din păcate, și alții” a declarat Luis Gerardo Sanchez, primarul orașului, într-o conferință de presă.
Nu se știe dacă Mendez a fost înscris în programul de protecție al guvernului mexican pentru jurnaliști și apărători ai drepturilor omului, a informat agenția de presă Associated Press.
Jurnaliştii implicaţi în organizaţiile mici de ştiri din interiorul Mexicului au devenit ţinte uşoare, iar oficialii din oraşele mici şi politicienii sunt adesea suspecţi, alături de crima organizată, potrivit aljazeera.com.
Uciderea lui Mendez a avut loc la aproximativ o lună după ce Antonio de la Cruz, în vârstă de 47 de ani, un reporter pentru ziarul regional Expreso, a fost împușcat și ucis în fața casei sale din Ciudad Victoria, în nord-estul Mexicului. De la Cruz a fost al 12-lea jurnalist mexican ucis de la începutul anului, făcând din 2022 cel mai mortal an înregistrat pentru reporterii mexicani.
Mexicul este cea mai periculoasă țară pentru reporteri în afara zonelor de război.
În timp ce un program guvernamental a fost instituit pentru a proteja jurnaliştii, grupurile pentru libertatea presei spun că acesta este insuficient. (redacția UZPR)
Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *